NEA

Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών των ΚΕΠΑ

Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών των ΚΕΠΑ

Υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) καθώς και των γραμματέων. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στις αμοιβές των ιατρών, από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ, το 2011.

Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, οι αμοιβές για αξιολόγηση σε ΚΕΠΑ αυξάνεται σε €15 από €10 για τον πρόεδρο και σε €10,5 από €7 για τα μέλη. Για αξιολόγηση κατ' οίκον αυξάνεται σε €45 από €30 για τον πρόεδρο και σε €31,5 από €21 για τα μέλη.

Σημειώνεται ότι, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά περιστατικό που εξετάζεται εκτός έδρας του εξετάζοντος γιατρού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΕΠΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας. Στην κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη πρόσφατα ΚΥΑ με την οποία θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ιατρών, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό τους, αλλά και προσθέτοντας νέες ειδικότητες.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δήλωσε ότι: «Για πρώτη φορά ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ, 13 χρόνια μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο 500 ιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός τους, σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένει να περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης, έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίηση της αναπηρίας. Με σκοπό την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των ιατρών των ΚΕΠΑ ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε και την συμμετοχή τους».