NEA

Μήνυση Πολάκη κατά Άδωνι και ΕΟΔΥ

Μήνυση Πολάκη κατά Άδωνι και ΕΟΔΥ

«Ακατανόητοι οι λόγοι» απαντά ο υπουργός Υγείας



Νέο επεισόδιο στην κόντρα Πολάκη με Γεωργιάδη σημειώθηκε την Τρίτη με την μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΕΟΔΥ και του υπουργού Υγείας.

Ο πρώην υπουργός που στρέφεται εναντίον της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για ηθική αυτουργία σε απιστία και παράβαση καθήκοντος, ζητά να τοποθετηθεί για το θέμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ αξιώνει η μηνυτήρια αναφορά να διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, κ. Kovesi Laura Codruta προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί Πολάκη δεν έμειναν ασχολίαστοι από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Ο Παύλος Πολάκης μου έκανε μήνυση για ακατανόητους λόγους. Αν καταλαβαίνω καλά διότι ο ΕΟΔΥ δεν παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στο Δικαστήριο που είχε στήσει ο ίδιος εναντίον μου και καλεί και την Ευρωπαία Εισαγγελέα να παρέμβει… Χάος εν κρανίω…»



Τι ανέφερε ο Πολάκης
Νωρίτερα σε Δελτίο Τύπου από το Πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων είχε ανακοινωθεί ότι σήμερα 09-04-2024, ο Παύλος Πολάκης, μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Απατσίδη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κατά του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, που ανακάλεσαν παράνομα την απόφαση του Οργανισμού, για παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην διεξαγόμενη, υπό συνθήκες υπουργικής πίεσης, δίκη στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, κατά των κατηγορουμένων, Σταμάτιου Πουλή, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, Αικατερίνης Πολύζου και Θεόδωρου Παπαδημητρίου.

Ο Βουλευτής Χανίων ζητάει «την ενεργοποίηση του άρθρου 35 του ΚΠΔ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ώστε η έρευνα να διεξαχθεί αυτοπροσώπως από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό. Παράλληλα, ζητείται η ενημέρωση του Δικαστηρίου, για τις κατά νόμον ενέργειές του, προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Τέλος, ζητείται η ποινική δίωξη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις αξιόποινες πράξεις, αφενός της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και παράβαση καθήκοντος, με παθόν το νομικό πρόσωπο του ΕΟΔΥ, αφετέρου της παράβασης καθήκοντος, λόγω του διορισμού ως μετακλητής υπαλλήλου και ως ειδικού συμβούλου, του ζεύγους Ανδρονίκης Θεοφιλάτου και Σταμάτιου Πουλή.

Στην μήνυση, που κατατέθηκε από τον Δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη, περιγράφονται με λεπτομέρεια η πλήρης ασυδοσία και η αναίσχυντη θεσμική έκπτωση και αυθαιρεσία του νυν Υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, για την οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί θεσμικά, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, κ. Kovesi Laura Codruta, για τις κατά νόμον ενέργειές της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αλλά και για την θεσμική ενημέρωσή της, επί της κατάστασης του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας».