NEA

Ανοιχτή πρόσκληση της MSD για υποβολή προτάσεων πολιτικής υγείας για τον καρκίνο

Ανοιχτή πρόσκληση της MSD για υποβολή προτάσεων πολιτικής υγείας για τον καρκίνο

Το Τμήμα Ογκολογίας της MSD καλεί την ελληνική επιστημονική κοινότητα να υποβάλει προτάσεις ερευνητικών έργων που αναφέρονται στην ανάλυση της πολιτικής και της ετοιμότητας του Ελληνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος είναι η παροχή βιώσιμης και καινοτόμου φροντίδας για τον καρκίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος MSD Oncology Policy Grant Program, για το έτος 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις μέχρι τις 16 Μαΐου 2024.

Ειδικότερα, επιδίωξη είναι δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας ερευνητών που εργάζονται πάνω σε θέματα πολιτικής υγείας με έμφαση στον καρκίνο. Οι προτάσεις θα πρέπει να οδηγούν σε τεκμηριωμένες και μακροπρόθεσμες συστάσεις πολιτικής υγείας (πολιτικές, κανονισμοί, προγράμματα, δράσεις κ.ά.) Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν κεντρικό άξονα τη βελτίωση εκβάσεων υγείας για τους ασθενείς με καρκίνο. Το πρόγραμμα δεν θα εξετάσει προτάσεις οι οποίες εστιάζουν σε συγκεκριμένες κλινικές θεραπείες ή αποτελέσματα που σχετίζονται με τέτοιες θεραπείες. Ακόμη διευκρινίζεται πως η κλινική έρευνα, η συλλογή δεδομένων ασθενών (ποσοτικών ή ποιοτικών) και η μοντελοποίηση είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής αυτού του προγράμματος χρηματικής δωρεάς.

Συνεπώς, δεκτές για συμμετοχή μπορούν να γίνουν προτάσεις από μεμονωμένους ερευνητές, αλλά και ερευνητικές ομάδες, οι οποίες πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής:

  • Προέρχονται από διαπιστευμένο τοπικό ή/και περιφερειακό ακαδημαϊκό ίδρυμα.
  • Έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό στην έρευνα στο χώρο του καρκίνου.
  • Έχουν εμπειρία εργασίας και έρευνας στην πολιτική υγείας.
  • Παρουσιάζουν τη δυνατότητα για δημοσίευση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, εντός ενός έτους.

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν άμεσα email στο: gr_contact@merck.com για να λάβουν την αναλυτική πρόταση συμμετοχής.