NEA

«Εκτός εαυτού» ο Άδωνις Γεωργιάδης με συνδικαλιστές στη Μυτιλήνη: Σταματήστε τα καφριλίκια!

«Εκτός εαυτού» ο Άδωνις Γεωργιάδης με συνδικαλιστές στη Μυτιλήνη: Σταματήστε τα καφριλίκια!

Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στη Μυτιλήνη, όταν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του τοπικού Εργατουπαλληλικού Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για την κακή, όπως υποστήριξαν, κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο, αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

«Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο. Δεν μπορείτε να λέτε 'ου' όταν οι ιερείς λένε ευχές. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλετε μπορεί να έρθει κάποιος εδώ να μιλήσει. Διαλέξτε έναν να έρθει εδώ να πει τα αιτήματά σας. Ήρθατε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης παραχώρησε το βήμα στο στέλεχος από την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, Ζήνα Κακναβάτου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο υπουργός, αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

«Ο χαρακτηρισμός «κάφροι» είναι γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «οι κανονικοί άνθρωποι αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση».

Δείτε το βίντεο με την έκρηξη του Αδωνι Γεωργιάδη ΕΔΩ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους παρέστησαν τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου στέγασης του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.
«Σήμερα είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το νέο ενιαίο κτίριο του ΕΚΑΒ, το οποίο ήταν ένα αίτημα πολλών ετών και το οποίο θα επιτρέψει να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ και να σώσει ζωές, τόσο στη Λέσβο όσο και γενικά στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Και αυτό μας δίνει υπερηφάνεια, γιατί ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο υλοποιείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.
Νωρίτερα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους επιθεώρησαν τις εργασίες αποκατάστασης - διαμόρφωσης του διατηρητέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το Κ.Υ. Μανταμάδου. Είναι το πρώτο Κ.Υ. που εντάχθηκε στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.