NEA

Πλατφόρμα για τα προβλήματα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλατφόρμα για τα προβλήματα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις υπόλοιπες δομές του δημοσίου συστήματος Υγείας (ΤΟΜΥ, ΕΚΑΒ) έθεσε σε λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λειτουργία της πλατφόρμας ξεκίνησε ήδη στην ιστοσελίδα isyriza (σ.σ. στη διεύθυνση https://www.isyriza.gr/opinion_form) και αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της Κουμουνδούρου για την αντιπαράθεση της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση. Στην πλατφόρμα οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να περιγράψουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να ανεβάσουν σχετικό φωτογραφικό υλικό ή βίντεο.

«Μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει» είπε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης για την λειτουργία της υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα μετεξελιχθεί σε κοινωνική αντιπολίτευση και κοινωνικό ρεύμα.

Η πρόθεση του κ. Κασσελάκη να συμπεριλάβει στην κριτική του προς την κυβέρνηση και τα ζητήματα της Υγείας, είχε διαφανεί κατά τη διάρκεια της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου, όπου διαπίστωσε τα μεγάλα κενά στις οργανικές θέσεις των δομών και την υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων ακόμα και στις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της και διακήρυξε "έξω το κέρδος από το ΕΣΥ".

Στην δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής, σε μια χώρα που το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτική, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη, πέρα και πάνω απ' όσα ήδη έχει πληρώσει σε φόρους. Μίλησε εκ νέου για τα νοσοκομεία τα οποία είναι τελείως υποστελεχωμένα και για εργαζόμενους που υπηρετούν το λειτούργημά τους με τεράστια επισφάλεια, με πολύ χαμηλές αμοιβές, με τεράστια υπέρ-εφημέρευση.