ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Οι κίνδυνοι από τσιμπήματα εντόμων και ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού

Οι κίνδυνοι από τσιμπήματα εντόμων και ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού

Webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου

 

Τσιμπήματα από έντομα; Ακούγεται ασήμαντο αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι…

Ο κίνδυνος από τα κουνούπια ολοένα και αυξάνεται στην Ευρώπη, συνεπώς και στην Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον πραγματικότητα και η παρουσία των κουνουπιών δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες. Η μετάδοση ασθενειών από ένα «απλό» τσίμπημα ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Έτσι η σωστή ενημέρωση του φαρμακοποιού αποτελεί βασικό παράγοντα πρόληψης και προστασίας ενάντια αυτού του φαινομένου για το καταναλωτικό κοινό.

Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ προσκαλούν όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Κίνδυνοι από τσιμπήματα εντόμων. Ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού στην πρόληψη ασθενειών».

Σκοπός του webinar είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των φαρμακοποιών και των βοηθών φαρμακείου σχετικά με τους κινδύνους και τις ασθένειες που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Σημαντική αναφορά θα γίνει στην απαραίτητη χρήση εντομοαπωθητικών προϊόντων, στις δραστικές αυτών και στην τάση της αγοράς.

Το ενημερωτικό webinar θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 15:00-16:30, με εισηγήτριες την Άντζελα Ουρούτση, Οικονομολόγο, Brand Activation Manager Perrigo και την Ευγενία Μουρατίδου, Βιολόγο, Medical Researcher Perrigo. Συντονιστής του webinar είναι ο Δημήτρης Φλώρος, Πρόεδρος ΔΣ ΣΥΦΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ: https://peifasyn-academy.gr/eggrafi

Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεται να είστε εγγεγραμμένος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ.