NEA

Τζίνα Ρόουλαντς: H πρωταγωνίστρια του "Notebook" πάσχει και η ίδια από Αλτσχάιμερ

Τζίνα Ρόουλαντς: H πρωταγωνίστρια του

Τι αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γιoς της Νικ Κασσαβέτης, ο οποίος σκηνοθέτησε τη μητέρα του στην ταινία “The Notebook” ( “Το Ημερολόγιο”) το 2004.

 

Από τη Γιάννα Τριανταφύλλη

 

Η ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς (Gena Rowlands) πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γιος της, σκηνοθέτης και επίσης ηθοποιός Νικ Κασσαβέτης.

H πολυβραβευμένη ηθοποιός, στην μακρά καριέρα της, έπαιξε πολλούς και σημαντικούς ρόλους, ωστόσο, η συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία “The Notebook” ήταν αυτή που άγγιξε και συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

 

Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη

Η ταινία “The Notebook” αφηγείται την σχέση ζωής και την βαθιά αγάπη που συνδέει ένα ζευγάρι, από τα πρώτα χρόνια της νιότης του έως και το γήρας, όπου το ζευγάρι ζει πλέον σε έναν οίκο ευγηρίας. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας Άλι Καλχούν (Τζίνα Ρόουλαντς), σε προχωρημένη πια ηλικία, πάσχει από Αλτσχάιμερ και ο σύζυγος της (Τζέιμς Γκάρνερ) της αφηγείται την ιστορία της σχέσης τους μέσα από ένα ημερολόγιο, με στόχο να κρατά “ζωντανή” την μνήμη της.

 «Έβαλα τη μαμά μου να παίξει τον ρόλο της Άλι σε μεγαλύτερη ηλικία και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ, θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί στην απόδοση της ερμηνείας. Και είναι “τρελό” το γεγονός ότι η μητέρα μου που έπαιξε μια γυναίκα με Αλτσχάιμερ, τα τελευταία πέντε χρόνια παλεύει και η ίδια, στην πραγματική ζωή αυτή την φορά, με την ασθένεια αυτή. Είναι σε πλήρη άνοια. Το ζήσαμε αυτό στην ταινία και τώρα “έπεσε” πάνω μας», δήλωσε ο Νικ Κασσαβέτης πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Το 2004, σε συνέντευξή της στο O Magazine, η Τζίνα Ρόουλαντς είχε μιλήσει για τον ρόλο της στο “The Notebook” και είχε αποκαλύψει ότι η μητέρα της είχε επίσης διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ. «Η μάχη της μητέρας μου με τη νόσο Αλτσχάιμερ έκανε τον ρόλο της  Άλι μια πραγματικά δύσκολη αποστολή για μένα. Αν ο Νικ δεν είχε γράψει αυτή την ταινία, δεν νομίζω ότι θα είχα καταφέρει να το ξεπεράσω. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν μια σκληρή αλλά υπέροχη ταινία», είχε δηλώσει τότε η ηθοποιός.

Το 2015 απονεμήθηκε στην Τζίνα Ρόουλαντς  τιμητικό Όσκαρ για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Πηγή: Entertainment Weekly