NEA

Παραδόθηκε ανακαινισμένη η Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. «Κωνσταντοπούλειο - Αγία Όλγα»

Παραδόθηκε ανακαινισμένη η Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. «Κωνσταντοπούλειο - Αγία Όλγα»

Η νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου - Αγία Όλγα παραδόθηκε το Σάββατο στους ασθενείς ανακαινισμένη, λίγους μήνες μετά την καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στα δωμάτια και τους εσωτερικούς χώρους αποτελούν παρελθόν και πλέον τόσο οι ασθενείς όσο και οι εργαζόμενοι φιλοξενούνται σε καθαρούς χώρους και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα social media έδωσε φωτογραφίες από τους νέους χώρους του νοσοκομείου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο περατώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Γράφει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν γνωστές στο Πανελλήνιο οι εικόνες ντροπής της κατάστασης της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας. Ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση της διοικήσεως και έκλεισε την κλινική έως ότου θα ανακαινιζόταν.

Αρχές Ιανουαρίου αναλαμβάνοντας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισα να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το Νοσοκομείο αυτό. Είναι σε μία λαϊκή περιοχή και συμβάλλει ουσιαστικά στις παροχές υγείας όλων των γειτονικών Δήμων.

Διόρισα αμέσως ως διοικητή τον κ. Χρήστο Τσάμη. Ο κ. Τσάμης ήταν ένας πεπειραμένος διοικητής με τον οποίο είχα συνεργαστεί στην προηγούμενη μου θητεία και του έδωσα την εντολή να ανακαινίσει κατά προτεραιότητα την ψυχιατρική κλινική.

Χθες, σε έξι μήνες μόλις δηλαδή, η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένη προς χρήση για τους εργαζομένους και τους ασθενείς.

Είμαι υπερήφανος, διότι το έργο αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ με ιδίους πόρους του Νοσοκομείου και με ελάχιστα έξοδα, χάρη στην ουσιαστική βοήθεια που μας έδωσε ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας κ. Μανούρης τον οποίο και δημοσίως ευχαριστώ.

Στους λίγους αυτούς μήνες της νέας μου θητείας έχουμε προσθέσει 34 γιατρούς και νοσηλευτές στο προσωπικό του Νοσοκομείου αυτού και αναμένουμε άλλους 15 νοσηλευτές μέσα σε αυτό το καλοκαίρι. Εκκρεμεί να φέρουμε παιδιάτρους για την Μαιευτική Κλινική και τότε πλέον το Νοσοκομείο μας θα είναι κυριολεκτικά καινούργιο καλύτερο από ποτέ

Θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και στον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Ιστίκογλου που επέβλεψαν προσωπικά όλα τα έργα της ανακαίνισης.

Μεγάλη χαρά και τιμή για μας ήταν η παρουσία της οικογενείας Περωτή στα εγκαίνια. Η οικογένεια Περωτή είναι οι μεγάλοι δωρητές του Νοσοκομείου αυτού ήδη από την δεκαετία του 1980, όταν και με δικά τους χρήματα κτίστηκε τότε αυτό το Νοσοκομείο. Τέτοιες πράξεις πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η διαρκή τους παρουσία δίπλα μας είναι μεγάλη βοήθεια.

Με σκληρή καθημερινή δουλειά θα χτίσουμε το νέο ΕΣΥ:

Οι πρώτες φωτό είναι από τα ρεπορτάζ του Οκτωβρίου που δείχνουν την κατάσταση της Κλινικής που παρέλαβα τον Ιανουάριο και ήταν φυσικά κλειστή.

Οι επόμενες φωτό από την χθεσινή τελετή των εγκαινίων την Ψυχιατρικής Κλινικής με την τελική παράδοση των έργων, όπου και την θέσαμε εκ νέου σε λειτουργία».