NEA

Εξάψεις της Εμμηνόπαυσης - Ο Απόλυτος Οδηγός Επιβίωσης για το Καλοκαίρι

Εξάψεις της Εμμηνόπαυσης - Ο Απόλυτος Οδηγός Επιβίωσης για το Καλοκαίρι

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την έντονη ζέστη αλλά και τις εξάψεις. Δυστυχώς εμμηνόπαυση και καλοκαίρι δεν αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να απολαύσετε ανάσες δροσιάς. 

Παρόλο που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, υπάρχουν αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξεπεράσετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης πιο εύκολα. Μια μελέτη σε 955 εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που παρακολουθούσαν τα συμπτώματά τους για δέκα χρόνια διαπίστωσε ότι οι εξάψεις ήταν πιο συχνές τον Ιούλιο ενώ οι νυχτερινές εφιδρώσεις  κορυφώθηκαν τον Ιούνιο. Παρόλο, που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, υπάρχουν αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξεπεράσετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης πιο εύκολα.

 

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές από την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης:

  • Αποφύγετε τις ενέργειες που πυροδοτούν τις εξάψεις: Μπορεί να φαίνεται ότι οι εξάψεις είναι τυχαίες, αλλά συχνά προκαλούνται από συγκεκριμένα ερεθίσματα. Κοινά ερεθίσματα περιλαμβάνουν το άγχος, το ζεστό περιβάλλον, τη χρήση στενών ρούχων, το κάπνισμα, την καφεΐνη, το αλκοόλ, τα τρόφιμα με ζάχαρη και τα πικάντικα φαγητά.
  • Ντυθείτε κατάλληλα: Επιλέξτε χαλαρά ρούχα από βαμβάκι και λινό που βοηθούν στην αποφυγή εξάψεων και καλύπτουν την υγρασία σε περίπτωση υπερβολικής εφίδρωσης.
  • Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα αντηλιακό που «αναπνέει» και δεν εμποδίζει την εφίδρωση.
  • Ενυδατωθείτε: Πίνετε άφθονο νερό για να ανακουφίσετε τις εξάψεις και να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνονται μέσω της εφίδρωσης. Το παγωμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.
  • Μείνετε δροσεροί στον καύσωνα: Χρησιμοποιήστε κλιματισμό και παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας. Ένας αφυγραντήρας και ένα δροσερό ντους πριν τον ύπνο μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
  • Κάντε διαλογισμό: Πρακτικές όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές, το τάι τσι και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εξάψεων. Αναζητήστε μαθήματα γι’ αυτές τις πρακτικές.
  • Κρατήστε το σώμα σας σε κίνηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να αποτρέψει την εμφάνισή τους. Μια ώρα μέτριας έντασης άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε τις εξάψεις και να απολαύσετε το καλοκαίρι με περισσότερη άνεση.

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης