NEA

ΑΣΕΠ: Ανακοινώνει τους 3 επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση Διοικητή ανά ΥΠε

ΑΣΕΠ: Ανακοινώνει τους 3 επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση Διοικητή ανά ΥΠε

 Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου, το ΑΣΕΠ δημοσιοποίησε τον πίνακα με τους 3 επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση του Διοικητή στις 7 ΥΠε της χώρας.

Έτσι, οι υποψήφιοι βρίσκονται, πλέον, στην τελική φάση επιλογής.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της Α.Π: Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023 (1ΥΠΕΑΡΧΩΝ/2023, ΑΔΑ: 9ΝΞ5465ΦΥΟ-ΣΡ3) Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος τον πίνακα των τριών επικρατέστερων υποψηφίων. Προηγήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Στελεχών, η ολοκλήρωση των συνεντεύξεων. 

Ο ΑΣΕΠ κατάρτισε τον πίνακα των τριών επικρατέστερων υποψηφίων, για τη μίαθέση Διοικητή ανά ΥΠΕ για τις επτά συνολικά προκηρυσσόμενες θέσεις διοικητών για συνολικά επτά ΥΠΕ, όπως ορίζουν οι διατάξεις της παρ.7θ του άρθρου 4 του ν.5062/2023.

Να αναφέρουμε εδώ πως η διαδικασία επιλογής έχει τρία στάδια: 

  • Αρχικά, αξιολογήθηκαν τα αντικειμενικά προσόντα των ενδιαφερόμενων (πτυχία, εργασιακή εμπειρία). Οι υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις σε ψηφιακή πλατφόρμα και μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα εγκρίθηκαν στην επόμενη φάση μόνο οι υποψήφιοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
  • Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες της πρώτης φάσης έδωσαν γραπτή εξέταση μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και έδωσαν δομημένη συνέντευξησε επιτροπές επιλογής διοικήσεων. 
  • Στην τελική φάση, τώρα θα φθάνουν τρεις υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία και την τελική επιλογή θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας ή το Υπουργικό Συμβούλιο. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.