ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Τέλος στη ΓΟΠ με Ρομποτική Χειρουργική

Τέλος στη ΓΟΠ με Ρομποτική Χειρουργική

photo

Λύση στο πρόβλημα της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ), δίνει η Ρομποτική Χειρουργική, ανώδυνα, αναίμακτα και με εντυπωσιακά γρήγορη ανάρρωση για τον ασθενή!

 

Δεν είναι μόνο ενοχλητική, είναι και δυνητικά επικίνδυνη. Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Η πιο συνηθισμένη αιτία της πάθησης είναι μια χαλάρωση του διαφράγματος, που επιτρέπει στο στομάχι να ανεβαίνει στο θώρακα και ονομάζεται διαφραγματοκήλη.

 

Όπως μας εξηγεί ο Γενικός Χειρουργός και ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική, Μέλος του Ινστιτούτου AIMIS, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, «η νόσος της Γαστροoισοφαγικής Παλινδρόμησης (GERD, Gastro-Εsophageal Reflux Disease), χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις των υγρών του στομάχου προς τον οισοφάγο προκαλώντας φλεγμονή στον εσωτερικό χιτώνα του οισοφάγου και συμπτώματα όπως αδιαθεσία, δυσπεψία, πόνο ή καύσο χαμηλά στο θώρακα, δυσκαταποσία και έμετο. Η παλίνδρομη πορεία των οξέων του στομάχου είναι δυνατό να προκαλέσει βλάβες στις φωνητικές χορδές και βράγχος φωνής, ή ακόμα και σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες έπειτα από εισρόφηση. Ενοχοποιείται μάλιστα για το ότι περίπου 5% των ανθρώπων που έχουν ΓΟΠ κινδυνεύουν να πάθουν  καρκίνο του Οισοφάγου. Η επέμβαση αποκατάστασης της διαφραγματοκήλης, με το Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD, διαρκεί περίπου μία ώρα και ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την επόμενη ημέρα, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξαναπάρει φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης».