ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μετατρέψτε το κινητό σας σε... στηθοσκόπιο

Μετατρέψτε το κινητό σας σε... στηθοσκόπιο

Μετατρέψτε το κινητό σας σε... στηθοσκόπιο

 

Ψηφιακά στηθοσκόπια με δυνατότητα αποθήκευσης των ήχων κυκλοφορούν ήδη, αλλά έχουν ένα αυξημένο κόστος και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ασθενείς.

Μια νέα μικρή συσκευή, το ?HeartBuds?, φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τα στηθοσκόπια. Η κυκλική αυτή συσκευή τοποθετείται στο δέρμα του ασθενούς και συνδέεται στην υποδοχή των ακουστικών του κινητού τηλεφώνου ή του tablet. Η απόδοσή της είναι συγκρίσιμη με αυτή των στηθοσκοπίων τάξης Ι και ΙΙ και στηθοσκοπίων μιας χρήσης, με τo κόστος της να κυμαίνεται στα 46 ευρώ.

Η συσκευή ενισχύει τον παραγόμενο ήχο, ενώ μέσω μιας συνοδευτικής δωρεάν εφαρμογής και καλωδίου ήχου επιτρέπει την ψηφιακή μετατροπή του, τη γραφική του απεικόνιση και την καταγραφή του από την κινητή συσκευή των γιατρών και των ασθενών. Ήδη, είναι υπό ανάπτυξη και η ασύρματη μορφή της συσκευής, που θα μεταδίδει τα δεδομένα απευθείας στον χρήστη μέσω bluetooth. Οι ασθενείς μπορούν να καταγράψουν στο κινητό τους επιθυμητούς ήχους και να τους προωθήσουν στο γιατρό τους, είτε στην επίσκεψη είτε μέσω email, για την εκτίμησή τους.

Ένα βήμα παραπέρα είναι η δημιουργία στηθοσκοπίων σε μέγεθος αμυγδάλου, τα οποία θα καταπίνονται από τους ασθενείς ? κι αφού επιτρέψουν την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών και του ρυθμού αναπνοής των ασθενών ? θα αποβάλλονται δια της φυσικής οδού σε περίπου 2 ημέρες. Το στηθοσκόπιο σε μέγεθος χαπιού θα διευκολύνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών κι αναμένεται ότι θα διευκολύνει ιδιαίτερα τους ασθενείς που λόγω ερεθισμών ή εγκαυμάτων δεν αντέχουν το παραδοσιακό στηθοσκόπιο.

Πώς λειτουργεί

  1. Kατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή από το iTunes.com
  2. ?Τρέξτε? την εφαρμογή στο iPhone
  3. Εισάγετε τον κωδικό που θα βρείτε στη συσκευασία
  4. Συνδέστε τη συσκευή με το κινητό σας και τα ακουστικά
  5. Η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση!