NEA

Υπογραφή οριστικής συμφωνίας Bayer και Monsanto

 Υπογραφή οριστικής συμφωνίας Bayer και Monsanto

Οριστική συμφωνία συγχώνευσης υπέγραψαν η Bayer και η Monsanto, την οποία ενέκριναν ομόφωνα τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών. Η Bayer θα αποκτήσει τη Monsanto για 128 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή σε μια συναλλαγή σε μετρητά. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, 2016, ημέρα πριν από την πρώτη γραπτή πρόταση της Bayer προς τη Monsanto, η προσφορά αντιπροσωπεύει 44% premium επ’ αυτής της τιμής.  

Η εξαγορά υπόκειται σε συνήθεις όρους ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων της Monsanto της σύμβασης συγχώνευσης και της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.  

Οι εταιρείες θα συνεργαστούν επισταμένως με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξασφαλιστεί επιτυχώς η ολοκλήρωση της συμφωνίας. Επιπλέον, η Bayer έχει δεσμευτεί σε ποσό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ως τέλος σε περίπτωση μη χορήγησης άδειας από τις αρχές ανταγωνισμού, επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή ότι θα λάβει τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις.  

Η συνδυασμένη επιχείρηση θα επωφεληθεί από την ηγετική θέση της Monsanto στον χώρο των Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την πλατφόρμα διαχείρισης κλιματικών συνθηκών, και την παράλληλη ευρεία σειρά προϊόντων Φυτοπροστασίας της Bayer με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και καλλιεργειών, σε όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές. Η συνένωση αυτή φέρνει επίσης μαζί τις κορυφαίες δυνατότητες καινοτομίας των δύο εταιρειών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες της Ε & Α, με ετήσιο προϋπολογισμό περί τα 2,5 δισ. €.

Είναι  πεποίθηση και  των δύο εταιρειών ότι η πρόκληση αυτή απαιτεί μια νέα προσέγγιση που ενσωματώνει πιο συστηματικά την εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε Σπόρους, Τεχνολογία Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Φυτοπροστασία,  συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων φυσικής προέλευσης, με βαθιά δέσμευση για καινοτομία και αειφόρες γεωργικές πρακτικές», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Επικεφαλής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας.