NEA

Πιο ορθολογική κοστολόγηση 86 εξετάσεων και κάλυψη κενών στα Νοσοκομεία ζητά ο Π.Ι.Σ. από τον Ξανθό

Πιο ορθολογική κοστολόγηση 86 εξετάσεων και κάλυψη κενών στα Νοσοκομεία ζητά ο Π.Ι.Σ. από τον Ξανθό

Στα καίρια ζητήματα της κοστολόγησης των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, της στελέχωσης των Νοσοκομείων και των συμβάσεων των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε επιστολή του προς το υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.  

Αύξηση στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ

«Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, πρέπει να συνυπολογίζουν την προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και τη βιωσιμότητα των ιατρικών εργαστηρίων και επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων (υποκοστολογήσεις, rebate, clawback κλπ)», επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ζητεί -και μέσω της επιστολής- «την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να μη βιώσει η χώρα επιπλέον ανεργία και λουκέτα».   

Η σωστή λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων

Οι δυσλειτουργίες και τα κενά εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων, για το λόγο αυτό, στην επιστολή του, ο Π.Ι.Σ. τονίζει ότι «…τα Νοσοκομεία πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμους νέους ιατρούς, για να ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης».

Κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βλασταράκο, επισκέφθηκε το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2016 τους Νομούς Καβάλας, Σερρών, και Δράμας. Οι εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ. συζήτησαν με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους εκπροσώπους των φορέων υγείας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων αλλά και τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, τα προβλήματα υγείας και περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές.