ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Ξέχασε» και τον Λυκουρέντζο ο Ανδρέας Μαρτίνης...

«Ξέχασε» και τον Λυκουρέντζο ο Ανδρέας Μαρτίνης...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Γράφαμε τις προάλλες για τον προφυλακισμένο με πολύ βαριές κατηγορίες πρώην πρόεδρο του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη και θυμηθήκαμε άλλη μία από τις πονεμένες ιστορίες του πάλαι ποτέ «ισχυρού» ανδρός…

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στα μέσα του Απριλίου του 2013, όταν, με μία πραγματικά δραματική ανακοίνωση, τα σωματεία των εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) και το «κοινοφελούς» χαρακτήρα τότε «Ερρίκος Ντυνάν» προειδοποιούν ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να ανασταλεί ακόμη και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 η λειτουργία του πολύπαθου «Ερρίκος Ντυνάν»!

Εκείνη ακριβώς τη χρονική περίοδο, τη στιγμή θα λέγαμε, στο Δ.Σ. του ΕΕΣ έχει σημειωθεί το απόλυτο αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να αποκατασταθεί η κλονισμένη νομιμότητα στη διοίκηση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης της χώρας μας, ενώ ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δίνει εβδομάδες μάχη, προκειμένου να μην καταστεί άμεσα απαιτητό το δάνειο, το οποίο έχει συνάψει το «Ερρίκος Ντυνάν» με την υπό εκκαθάριση κυπριακή τράπεζα «Λαϊκή».

Εάν οι προσπάθειες του Ανδρέα Λυκουρέντζου δεν είχαν ευοδωθεί τότε, θα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο οι πιθανότητες να βρεθούν, πριν  από το τέλος του Απριλίου του 2013, στο δρόμο οι 1.050 εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν», οι οποίοι δούλευαν από εννεαμήνου απλήρωτοι.

Τον Ανδρέα Λυκουρέντζο κατηγορεί τώρα, λοιπόν, ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης ως έναν από τους... υπευθύνους για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του θεραπευτηρίου, μαζί με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Νότη Μηταράκη και Κωστή Χατζηδάκη...