ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΚΚΕ: Εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, χωρίς χρονικούς περιορισμούς

ΚΚΕ: Εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, χωρίς χρονικούς περιορισμούς

 

 

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία, η οποία θα διερευνήσει προς πάσα κατεύθυνση και θα φθάνει χρονικά μέχρι σήμερα, ζητεί με ανακοίνωσή της το η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

 

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής στην ανακοίνωσή της:

 

«Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκαλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, γι' αυτό και περιορίζει την όποια έρευνα γίνει στο διάστημα από το 1997 μέχρι το 2014, ενώ η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα όχι μόνον συνεχίζεται και σήμερα, αλλά και επιδεινώνεται παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής σε μια στιγμή που ετοιμάζει ένα καινούργιο μπαράζ βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων σε συμφωνία με ΕΕ - ΔΝΤ και το κεφάλαιο. Επιδιώκει έτσι, μέσα από τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, να καλλιεργήσει τον αποπροσανατολισμό μέσα στο λαό, αντιγράφοντας τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται δεν πρόκειται να λυθεί με τις Εξεταστικές Επιτροπές όπως δείχνει και η πείρα του παρελθόντος.

Παρά την αρνητική αυτή πείρα, το ΚΚΕ συμμετέχοντας στη συγκρότησή της διεκδικεί η έρευνα να διευρυνθεί συνολικά για όλους τους παράγοντες που διαμορφώνουν την επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της Υγείας και χωρίς χρονικούς περιορισμούς, δηλαδή μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας πρέπει να τεθεί ακόμη πιο αποφασιστικά στο κέντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Να διεκδικήσουν λύσεις στα καυτά και οξυμένα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Να έχουν όλοι και χωρίς όρους και προϋποθέσεις πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας από τις κρατικές μονάδες οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ενισχυθούν με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση».