ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σιωπή από την διοίκηση του «Καραμανδάνειου» για τον θάνατο της 8χρονης Μαρίας...

Σιωπή από την διοίκηση του «Καραμανδάνειου» για τον θάνατο της 8χρονης Μαρίας...

Όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και οι νέες διοικήσεις όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, μάς έχουν συνηθίσει να απαντούν αστραπιαία και χωρίς ενδοιασμούς σε τυχόν καταγγελίες, προερχόμενες είτε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είτε από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), είτε από τα κόμματα και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν είναι καθόλου περίεργο να προκαλεί εύλογα και επίμονα ερωτήματα η εκκωφαντική και παρατεταμένη σιωπή, την οποία τηρεί η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων της Πάτρας «Καραμανδάνειο», σχετικά με τον θάνατο της 8χρονης Μαρίας, και μάλιστα ενώ οι συγγενείς της μικρούλας καταγγέλλουν ήδη λανθασμένη διάγνωση εκ μέρους των γιατρών του ιδρύματος, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τους συγγενείς, είχαν διώξει την 8χρονη τρεις φορές με πυρετό αφού είχαν συστήσει... αντιβίωση!

 

Είναι τόσο περίεργη η σιωπή της διοίκησης του «Καραμανδάνειου», που κάνει να λάμπει από γενναιότητα η ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε την Τετάρτη 19 Απριλίου η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), με την οποία προαναγγέλλεται η διερεύνηση των αιτίων του θανάτου της 8χρονης και η πλήρης απόδοση πιθανών ευθυνών.

 

Να σκεφθεί κανείς ότι η διοίκηση του «Καραμανδάνειου» δεν εδέησε καν να εκδώσει μία απλή και λιτή συλλυπητήρια ανακοίνωση...Τυχαίο; 

 

Για την ιστορία, δημοσιεύουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε χθες η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ:

 

«Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού που κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του Παν/κού Νοσοκ. Πατρών, μετά από νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Οι θεράποντες ιατροί και ο Δ/ντής της ΜΕΘ Παίδων έχουν ήδη προβεί σε δημόσια ενημέρωση σχετικά με τη νοσηλεία και την πιθανή αιτία θανάτου.

Εκ μέρους της ΥΠΕ , θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι θα γίνει πλήρης διερεύνηση των αιτίων θανάτου του παιδιού και απόδοση ευθυνών, εφ’ όσον προκύψουν».