ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δολιοφθορά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»...

Δολιοφθορά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Μία πολύ δυσάρεστη όσο και περίεργη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του γαστρεντερολογικού, αλλά και του πνευμονολογικού τμήματος του μάχιμου αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας «Άγιος Σάββας».

Μία έκπληξη, η οποία δείχνει ότι η κοινωνία μας έχει πιάσει, δυστυχώς, πάτο, δείχνει ότι η κρίση, η οποία σοβεί τόσα χρόνια στη χώρα μας, είναι πρωτίστως κρίση πολιτισμική, κρίση αξιών, στάσεων και συμπεριφορών…

Τι αποκρουστικό συνέβη, λοιπόν, χθες το πρωί στο «Άγιος Σάββας»;

Οι άνθρωποι των δύο κλινικών διεπίστωσαν την κλοπή δώδεκα (12) ενδοσκοπίων από την γαστρεντερολογική κλινική και ικανού αριθμού άλλων κρίσιμων εξαρτημάτων ιατρικών μηχανημάτων από την πνευμονολογική κλινική του ιδρύματος, συνολικής αξίας περίπου 500.000 ευρώ!

 

Ήταν τέτοιο το «προφίλ» και η έκταση των απωλειών από τα δύο τμήματα του νοσοκομείου, ώστε για στοχευμένη και «καλοδουλεμένη» δολιοφθορά, προκειμένου να μην μπορεί για μήνες να λειτουργήσει το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου, κάνει λόγο στο dailypharmanews.gr ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Δενδραμής, ο οποίος διέταξε από χθες το πρωί τη διενέργεια σχετικής ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), το πόρισμα της οποίας αναμένεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Ο Γιώργος Δενδραμής αναφέρει επίσης στο dailypharmanews.gr:

 

«Έκαναν στοχευμένη δουλειά, σε ένα τμήμα το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς από όλη την Ελλάδα! Οι άνθρωποι του γαστρεντερολογικού, με κόπο και προσπάθεια, με χορηγίες και δωρεές, είχαν καταφέρει το νοσοκομείο μας να εξασφαλίσει αυτά τα πολύτιμα ιατρικά μηχανήματα! Πρέπει να σας πω, μάλιστα, ότι, μαζί με τα δώδεκα ενδοσκόπια, εκλάπησαν και ορισμένα πολύ συγκεκριμένα εξαρτήματα από μηχανήματα του πνευμονολογικού τμήματος και, έτσι, δεν μπορούμε τώρα να διενεργούμε συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις χωρίς χειρουργική επέμβαση… Εδώ πρόκειται σαφώς για δολιοφθορά». 

 

Από σήμερα ανακρίσεις στο «Άγιος Σάββας» διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.