ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σήμερα το crash test για το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ

Σήμερα το crash test για το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ

Μία ειδική πλατφόρμα στην οποία θα ενταχθούν όλα τα νοσοκομεία ακόμη και αυτά που δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα Ευρωπαικούς πόρους από το Γ’ Κοινωνικό Πλαίσιο Στήριξης, αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα και να δίνει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό του κάθε ασθενή.

Όλα τα νοσοκομεία θα αναφέρονται σε αυτό το ενοποιημένο σύστημα, όπως ανακοίνωσε η κ. Αθηνά Τριανταφυλλίδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ.

Με το νέο σύστημα όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές αρχές, θα μπορούν να γνωρίζουν πόσες φορές και για πόσο έχει νοσηλευτεί ένας ασθενής σε κάθε νοσοκομείο, σε ποιες εξετάσεις έχει υποβληθεί αλλά και ποια αγωγή έχει λάβει.

Σήμερα το πρώτο crash test για το σύστημα αναμένεται στα νοσοκομεία Λαϊκό και Ευαγγελισμός κα το αποτέλεσμα του θα είναι πολύ σημαντικό με δεδομένο ότι αυτά είναι δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να συνδεθεί και με την ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς, η λειτουργία της οποίας έχει αναγγελθεί ήδη και ετοιμάζεται.