ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ υποσχέθηκε-ξανά- ο Ξανθός

Θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ υποσχέθηκε-ξανά- ο Ξανθός

Επτακόσιους πενήντα μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ ετοιμάζεται να προσλάβει το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας των Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αλλά και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η στάση εργασίας αλλά και η διαμαρτυρία έξω από το υπουργείου Υγείας των οργανώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι καταγγέλλουν τις απολύσεις των επικουρικών συναδέλφων τους αλλά και την πιθανή διεύρυνση του ήδη επιβαρυμένου ωραρίου τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ξανθός οι 400 από τους από τους 750 γιατρούς που αναμένεται να προσληφθούν θα καλύψουν τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), οι 250 σε μονάδες εντατικής θεραπείες και άλλοι 100 σε νοσοκομεία που έχουν άμεση ανάγκη προσωπικού.

Ωστόσο, αυτές οι προσλήψεις μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό εάν λάβει κανείς υπ’ όψη του τις μεγάλες ελλείψεις  σε προσωπικό που εμφανίζουν αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία σε αρκετές περιπτώσει μένουν από ακάλυπτα έως οριακά καλυμμένα, με τον απόλυτο αριθμό κενών να φτάνει τους 6.000 γιατρούς και 25.000 άτομα προσωπικό.

Στο θέμα των επικουρικών γιατρών και των συμβάσεων τους, που τέθηκε από τα προεδρεία ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, ο υπουργός απάντησε ότι είναι αισιόδοξος ότι το θέμα θα λυθεί καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται η απάντηση τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το 2017 η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την πρόσληψη 2000 μόνιμων γιατρών. Για την ώρα όμως θα μείνουμε-μάλλον(!)- στους 750.