ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: Πολάκης κατά Γεωργιάδη, συνδικαλιστής του Ερ. Σταυρού κατά Ανδρέα Μαρτίνη, Λοβέρδος κατά όλων

Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία:  Πολάκης κατά Γεωργιάδη, συνδικαλιστής του Ερ. Σταυρού κατά Ανδρέα Μαρτίνη, Λοβέρδος κατά όλων

Τι να πει κάποιος για τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Βουλή με τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία; Η ελπίδα να εντοπιστούν όντως οι πιθανοί ένοχοι σκανδάλων και να τιμωρηθούν είναι μάλλον μικρή, ενώ η βεβαιότητα ότι θα ακούσουμε και θα δούμε «καβγάδες» είναι μάλλον μεγάλη...

 

Χθες την σκυτάλη της αντιπαράθεσης την πήρε αδιαμφισβήτητα ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει υπάρξει και υπουργός Εργασίας και υπουργός Υγείας. Με αίτηση που υπέβαλε για άμεση κατάθεσή του στην «Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014» ο κ. Λοβέρδος έδειξε ότι όχι μόνο δεν φοβάται να απαντήσει αλλά έχει και πολλά να πει για άλλους... Είχε προηγηθεί ωστόσο η διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η οποία αφορά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μέσα μάλιστα περιλαμβάνεται κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταγγέλλει την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή τον Άδωνη Γεωργιάδη για «παράνομες προσλήψεις».

Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ όμως, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η «θερμοκρασία» στην Βουλή καθώς οι δύο άνδρες, Πολάκης και Γεωργιάδης, έχουν πολλάκις ανταλλάξει «φιλοφρονήσεις» για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έχει κατηγορήσει και από την δική του πλευρά τον κ. Πολάκη για την αφαίρεση φακέλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για την μετέπειτα καθυστέρηση στην επιλογή προσωπικού για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Νικόλαου Πανταζόπουλου ο οποίος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Ε.Ε.Σ. και του οποίου εμπλέχθηκε το όνομα στα θέματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν από τον κ. Ανδρέα Μαρτίνη που κατέθεσε προ ημερών στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Παναζόπουλος κατέθεσε επιστολή στο προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και ζητεί να ανοίξουν τους τραπεζιτικούς λογαριασμούς του για να αποδειχτεί η συκοφαντία την οποία υπέστη.

Όπως αναφέρει, «προς απάντηση σε όλους τους συκοφάντες και αποκατάσταση της αληθείας, που κάποιοι με κάθε τίμημα αποκρύπτουν και διαστρεβλώνουν, με σκοπό να σπιλώνουν την τιμή και υπολήψεις ανθρώπων, σας γνωρίζω ότι ήδη με επιστολή μου προς την ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997 – 2014, έχω θέσει στη διάθεση της τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, το άνοιγμα των οποίων και ζήτησα, ώστε να αποδειχθούν ποιοι είναι οι ψεύτες και οι διεφθαρμένοι που όλα αυτά τα έτη λυμαίνονταν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

Και συνεχίζει σχολιάζοντας: «Αποτελεί μονόδρομο για την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και της υπόληψης μου, η άμεση προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη κατά του συκοφάντη μου, όσο και αν δεν τον αγγίζει, καθώς είναι ήδη υπόδικος για πολύ πιο σοβαρά αδικήματα. Κάθε προσπάθεια σε βάρος μου, για σπίλωση της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης μου υπέρ των εργαζομένων και του Ε.Ε.Σ. επί δεκαεπτά συναπτά έτη, δεν θα μείνει αναπάντητη και θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος».

 

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος:

 

Προς:

κ.Αντώνη Μπαλωμενάκη,

Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

«Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και την Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Ως υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012 ζητώ να καταθέσω στην Επιτροπή σας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε στη μεθεπόμενη συνεδρίασή σας, όποτε αυτή προσδιοριστεί.

Άλλως, αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη».

 

 Μ.Τ.