ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Απ. Βαλτάς στο DPhN: «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω έρθει σε συμφωνία με καμία παράταξη»

Απ. Βαλτάς στο DPhN:  «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω έρθει σε συμφωνία με καμία παράταξη»

Χαράλαμπος Πετρόχειλος

 

Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου κ. Απόστολος Βαλτάς, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Φαρμακείο του αύριο» και βασικός παίχτης στις ζυμώσεις για τη συγκρότηση νέου προεδρείου για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο διέψευσε, μιλώντας στο DailyPharmaNews.gr τα σενάρια που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα που τον ήθελαν να έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ιωάννη Μακρυγιάννη και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΝΩ-ΣΥ) φαρμακοποιών για συγκρότηση προεδρείου με εκ περιτροπής ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο και τον κ. Μακρυγιάννη.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με καμία παράταξη. Προς το παρόν σας παραπέμπω στην πρόταση κάλεσμα που έχω κάνει και αναμένω την ανταπόκριση των παρατάξεων».

Μιλώντας για τη δική του πρωτοβουλία να προχωρήσει σε κάλεσμα στις παρατάξεις και στα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να στηρίξουν μία προγραμματική σύγκλιση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με σκοπό την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου εξήγησε ότι η ουσία της πρότασής του είναι στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων πραγμάτων πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψουν όλοι όσοι συμφωνούν σε αυτά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.

«Το κάλεσμά μου στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ΠφΣ δεν πρέπει να μένει ούτε μία ώρα χωρίς διοίκηση γιατί τα προβλήματα τρέχουν και αφορούν την καθημερινότητα όπως οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα προβλήματα καθυστέρησης με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα όπως και οι άδικες περικοπές κ.α. Πέρα όμως από τα προβλήματα της καθημερινότητας θα πρέπει το νέο Δ.Σ. να βάλει στόχους για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την προοπτική του μικρομεσαίου ελληνικού φαρμακείου. Το κάλεσμα περιελάμβανε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης πάνω στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει το νέο Δ.Σ. με  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην έξοδο του κλάδου από τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο έχει εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια χωρίς προοπτική και χωρίς στόχο. Όλοι όσοι έχουν διάθεση για δουλειά πρέπει να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια ανασηκώνοντας τα μανίκια για να πετύχουμε αυτό που πιστεύω ότι θέλουμε όλοι μας που είναι η βιωσιμότητα, ο εκσυγχρονισμός και η προοπτική του ελληνικού φαρμακείου».