ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ στην επανεξέταση των νοσηλευτών ιδιωτικών σχολών

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ στην επανεξέταση των νοσηλευτών ιδιωτικών σχολών

Εντελώς αντίθετη εμφανίζεται η ΠΟΕΔΗΝ στην πραγματοποίηση της επανάληψη της επενεξεταστικής διαδικασίας για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ που είναι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών ΤΕΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά έντονα και δηλώνει αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο καθώς και αγωνιστικό μέσο για να σταματήσει ή να ακυρώσει τη διαδικασία στην πράξη. Η αντίδραση αφορά στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει τους εργαζόμενους – απόφοιτους 18 ιδιωτικών ΤΕΕ, η οποία θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των προσλήψων τους με συνεπακόλουθο την σοβαρή δυσλειτουργία των μονάδων υγείας. 

Το θέμα τίθεται σχετικά με αυτά τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις στη λειτουργία τους συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης παρανόμων τίτλων σπουδών. Η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται με σφοδρότητα στην ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) κάνοντας λόγο για «περίεργα αιτήματα» που καθοδηγούν τον υπουργό παιδείας σε σύνταξη σχετικής τροπολογίας.

Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι ο αριθμός των κατόχων παρανόμων τίτλων είναι περίπου 2.450 από τους οποίους οι μισοί έχουν διοριστεί στο δημόσιο και λιγότεροι έχουν διοριστεί σε υπηρεσίες Υγείας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι από τις ιδιωτικές σχολές προσλήφθηκαν στο ΕΣΥ και υπηρετούν περισσότεροι από 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία ως νοσηλευτικό προσωπικό. Οι υπάλληλοι αυτοί συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ επιπλέον τα πτυχία τους είναι νόμιμα καθώς φέρουν σφραγίδα και υπογραφή από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξ αυτού η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η γνησιότητά τους έχει ελεγχθεί και από τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων και από τις διευθύνσεις υγείας νομαρχιών ή περιφερειών που χορήγησαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αφού έλαβαν βεβαιώσεις ετήσιας πρακτικής άσκησης από νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι με την επανεξέταση θα τεθούν οι προσλήψεις σε αμφισβήτιση και κατ’ επέκταση ότι «κινδυνεύουν τα νοσοκομεία να χάσουν 5.000 υπαλλήλους από τυχόν δικαστικές προσφυγές έστω ενός αποτυχόντος διαγωνισμού».

Σφοδρή και άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχ. Κουρουτού ο οποίος δήλωσε: «Ονειδος: Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ υπερασπίζεται τους κατόχους των παράνομων τίτλων εκπροσωπώντας την πιο παρωχημένη και παρασιτική εκδοχή του συνδικαλισμού».

Δείτε το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ εδώ.