ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο η έλλειψη κλιματισμού «κόκκινο»!

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο η έλλειψη κλιματισμού «κόκκινο»!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η κακή λειτουργία των κλιματιστικών κάνει αφόρητη την παραμονή στα ΤΕΠ και τα χειρουργεία, αλλά και στη ΜΕΘ, στη Μονάδα Εμφραγμάτων, στην Αιμοδοσία, το Αιμοδυναμικό καθώς επίσης στη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική, στη Χειρουργική και στην Παιδιατρική κλινική όπου υπάρχουν δωμάτια ασθενών που ο κλιματισμός δεν λειτουργεί καθόλου!

Όπως εξηγούν συνδικαλιστές, τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή  από τα 10 μοτέρ που είναι εγκατεστημένα στις πέντε κεντρικές μονάδες ψύξης-θέρμανσης, τα 2 είναι κατεστραμμένα εδώ και χρόνια (χρειάζονται αντικατάσταση) και το τρίτο χρειάζεται επισκευή. Έτσι, απομένουν 7, από τα οποία τα 4 υπολειτουργούν στο 60% της δυναμικής τους.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε ότι θα προβεί στην προμήθεια 4 ξεχωριστών κλιματιστικών μηχανημάτων (air-condition), που θα τοποθετηθούν στη ΜΕΘ και στη Μονάδα Εμφραγμάτων και επιπρόσθετα υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει αίτημα για την αντικατάσταση των 2 μοτέρ των κεντρικών μονάδων, το καλοκαίρι του 2018!

«Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η προκλητική δήλωση του αν. υπουργού Υγείας: «Πέρασε και ο καύσωνας, δεν πέθανε κανείς στα νοσοκομεία από χαλασμένα κλιματιστικά» σχολιάζουν από την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στηλιτεύοντας την πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας. «Το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Τα ίδια και χειρότερα βιώνουμε κάθε χρόνο» .

Ανάλογες απαράδεκτες συνθήκες υπήρξαν σε όλες σχεδόν τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συμπληρώνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες που έχει η στάση αυτή στην υγεία των ασθενών (ιδιαίτερα χειρουργημένων, βαρέως πασχόντων, εγκύων – λεχωίδων, ψυχιατρικών, παιδιών – νεογνών) και στην καταπόνηση των εργαζομένων.

 

 

Μ.Τ.