ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μην τρελαθούμε, κιόλας!

Μην τρελαθούμε, κιόλας!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Καλό θα ήταν να τηρείται η δεοντολογία και οι συνδικαλιστικοί φορείς των υγειονομικών να υπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους συγκροτήθηκαν, να εκφράζουν και να υπερασπίζονται τα μέλη τους και να απέχουν από την διατύπωση ισχυρισμών οι οποίοι «θέλουν» να διαθέτουν την ιδιότητα της «επιστημονικότητας».

Το λέμε αυτό, επειδή σε μία τρομολαγνική ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του αναγκαίου εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας έναντι της ιλαράς προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)...

 

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων τα εξής στην σχετική ανακοίνωσή της:

 

«Εάν όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι τρέξουν να προμηθευτούν εμβόλια από τα φαρμακεία, χωρίς έλεγχο αντισωμάτων, τα εμβόλια θα εξαντληθούν αμέσως και δεν θα μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσοι διαθέτουν αντισώματα είναι τελείως αντιεπιστημονικό να κάνουν εμβόλιο, στρεσάροντας τον οργανισμό τους με εξασθενημένο ιό ιλαράς»...

 

Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι αντιεπιστημονική φαίνεται ότι είναι η ίδια η εν λόγω  τρομολαγνική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ!

 

Μάχιμος και άριστος παθολόγος λοιμώξεων του ΕΣΥ της χώρας μας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, μας διαβεβαιώνει ότι «εάν κάποιος έχει γεννηθεί μετά το 1970 και δεν θυμάται εάν έχει νοσήσει ή εάν έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της ιλαράς, μπορεί άφοβα να κάνει τώρα το εμβόλιο. Δεν είναι τόσο σπουδαίο εάν δεν κάνει προηγουμένως έλεγχο αντισωμάτων για την ιλαρά. Μην τρελαθούμε εντελώς, δηλαδή!».