ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αντιδρούν για την εφημερία

Αντιδρούν για την εφημερία

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Με στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι απάντησαν σήμερα οι νοσηλευτές της εφημερεύουσας ψυχιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αθήνας «Αιγινήτειο» στην επιβολή νέου συστήματος ψυχιατρικής εφημερίας για το Λεκανοπέδιο.

 

Δεν έχουν καθόλου άδικο οι νοσηλευτές της ψυχιατρικής κλινικής του «Αιγινήτειου», οι οποίοι τονίζουν ότι το προσωπικό της κλινικής είναι δραματικά μειωμένο και αυτό το στοιχείο θα έπρεπε να είχε οδηγήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην εξαίρεση της κλινικής από τις εφημερίες για περιστατικά εισαγγελικών εντολών για αναγκαστική νοσηλεία.

 

Οι ίδιοι αναφέρουν ακόμη ότι η εξαίρεση της ψυχιατρικής κλινικής του «Αιγινήτειου» από την ψυχιατρική εφημερία του Λεκανοπεδίου προβλέπεται από κανονιστική διάταξη δημοσιευμένη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβρνήσεως (ΦΕΚ), ενώ η ένταξη της κλινικής στην ψυχιατρική εφημερία του Λεκανοπεδίου επιχειρείται να επιβληθεί με... μία απλή έγγραφη εντολή εκ μέρους του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου!

 

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της πρώτης με το νέο σύστημα εφημερίας της ψυχιατρικής κλινικής του «Αιγινήτειου» - σήμερα είναι η δεύτερη εφημερία, η κλινική δέχθηκε να νοσηλεύσει μόνον ένα περιστατικό εισαγγελικής εντολής για αναγκαστική νοσηλεία.