ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αυτισμός: Συντριπτικά τα στοιχεία...

Αυτισμός: Συντριπτικά τα στοιχεία...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Το διαβάσαμε και δεν μπορούμε παρά να σας το μεταφέρουμε, καθώς αγγίζει μία ευαίσθητη και ευάλωτη κατηγορία συμπολιτών μας, η οποία βρίσκει πολύ μικρή ανταπόκριση από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, παρά τα όσα λέγονται επισήμως για την περιβόητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων, καθώς και για την αξία και τη σημασία της κοινοτικής Ψυχιατρικής…

 

Έτσι, λοιπόν, ένα συνταρακτικό οικονομικό στοιχείο, σχετικά με την φροντίδα των παιδιών με αυτισμό στη χώρα μας, παραθέτει μεταξύ άλλων την περασμένη Τρίτη - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Κολαΐτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή.

 

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Κολαΐτης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

 

«Σύμφωνα με διατριβή (Β. Ντρε) που εκπονείται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, οι οικογένειες παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού ξοδεύουν 400 - 1.000 ευρώ μηνιαίως από την τσέπη τους, μάλιστα σε περίοδο κρίσης, για τις θεραπείες του παιδιού τους, και τις οποίες αρκετά συχνά αναγκάζονται να μειώσουν ή να διακόψουν. Επιπλέον, 2 στις 3 μητέρες έχουν συμπτώματα κατάθλιψης».

 

Παρακαλώ, είπατε κάτι;