ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δεν διαψεύδουν!

Δεν διαψεύδουν!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Είναι από τις λίγες φορές κατά τις οποίες ούτε το υπουργείο Υγείας ούτε η αρμόδια διοίκηση του καταγγελλόμενου νοσοκομείου του ΕΣΥ όχι μόνον δεν διαψεύδουν επισήμως ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά επιβεβαιώνουν την πολύ ανησυχητική ανακοίνωση, την οποίαν εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),

 

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για τον εντοπισμό του βακτήριου της χολέρας σε διαρροή στο υπόγειο του νοσοκομείου «‘Ελενα Βενιζέλου»…

 

Είναι προφανές ότι είναι ακόμη άδηλες οι συνέπειες της άθλιας αυτής κατάστασης στο «Έλενα Βενιζέλου», ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά μόνον με σύνεση και προσοχή, καθώς το ίδρυμα είναι από τα πλέον ευαίσθητα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μα.!

 

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το νοσοκομείο της Αθήνας «Έλενα Βενιζέλου»:

 

"Στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι.

Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν.
Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας.
Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων.
Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.
Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια.
Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.
Κινδυνεύουν γυναίκες, παιδιά, εργαζόμενοι"...