ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Έχουν ζοχάδες...

Έχουν ζοχάδες...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Ως ρελάνς του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στη νομοθετική διάταξη, την οποία προώθησε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την "αναμόρφωση" του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με την οποία αποδυναμώνεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης, δίδεται δικαίωμα ψήφου στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλο και συγκροτείται πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Οργανισμού, η οποία πρόσκειται στον Παύλο Πολάκη, μπορεί να θεωρηθεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με το οποίο καταργείται η διοικητική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ και όλες σχεδόν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται εφεξής από την Αριστοτέλους 17!

 

Θα προσφύγουν κατά της ΠΟΕΔΗΝ;

 

Τραγωδία για τη δημοκρατία μας θα αποτελεί η υλοποίηση της απαράδεκτης απειλής, την οποίαν εκτόξευσαν χθες από κοινού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)…

Οι δύο υπουργοί απειλούν να προσφύγουν στη… Δικαιοσύνη – ναι, αυτή την οποίαν βρίζει πατόκορφα ολημερίς και ολονυχτίς ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης – κατά της ΠΟΕΔΗΝ, για τους ισχυρισμούς της τελευταίας, στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δράσης και της υποχρέωσής της να αγωνίζεται για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, περί εντοπισμού του βακτήριου της χολέρας στα υπόγεια του νοσοκομείου της Αθήνας «Έλενα Βενιζέλου»!

Θα είναι τραγωδία για τη δημοκρατία μας, αλλά και για τους δύο υπουργούς, ασφαλώς!

Για την Ιστορία, η σχετική κοινή δήλωση του Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

«Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

Το υπουργείο υγείας είναι υποχρεωμένο ΠΛΕΟΝ ΝΑ προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του»...