ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Τι δηλώνει σχετικά με τη διάθεση του ποσού των εράνων από το υπ. Υγείας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Τι δηλώνει σχετικά με τη διάθεση του ποσού των εράνων από το υπ. Υγείας

Σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να διαθέσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με αφορμή σχόλια που «ακούστηκαν» και υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΑΕ, διευκρινίζει όλα όσα αφορούν την αρμοδιότητα ως προς τη διάθεση του ποσού του εράνου, όσα προβλέπονται για την τραπεζική κατάθεση του ποσού καθώς και ότι η Ε.Α.Ε. είναι ο μόνος φορέας που δεν καρπούται το προϊόν του εράνου που διεξάγει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ε.Α.Ε. διευκρινίζονται τα εξής:

  • Η Ε.Α.Ε. με τους εθελοντές της ανά τη χώρα, διεξάγει τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο ετησίως κατόπιν εγκρίσεως- εντολής του υπουργείου Υγείας.
  • Από τους τρεις πανελλήνιους εράνους που διεξάγονται στη χώρα μας (Αρχιεπισκοπής, Ε.Ε.Σ. και Αντικαρκινικός) η Ε.Α.Ε. είναι ο μόνος φορέας που δεν καρπούται το προϊόν του εράνου που διεξάγει.
  • Το προϊόν του εράνου, όπως προβλέπεται, κατατίθεται στη Εθνική Τράπεζα σε λογαριασμό με τον τίτλο «Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος» και η διάθεση του γίνεται από το υπουργείο Υγείας.
  •     Η Ε.Α.Ε. ουδεμία αρμοδιότητα είχε και έχει ως προς τη διάθεση του προϊόντος του εράνου.   Αυτή ανήκε και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο  υπουργείο Υγείας το οποίο διαθέτει το προϊόν για τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας π.χ. για να καλύψει ανάγκες των ογκολογικών νοσοκομείων.