ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μάκης Παπαταξιάρχης: Η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για λανθασμένες πολιτικές...

Μάκης Παπαταξιάρχης: Η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για λανθασμένες πολιτικές...

Στο περιθώριο του 1ου συνεδρίου του dailypharmanews.gr για τη "Συμμόρφωση των Ασθενών στη Θεραπεία" , ο διευθύνων σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πρόεδρος του PhRma Innovation Forum Greece και Πρόεδρος του AmCham Pharmaceutical Commitee Μάκης Παπαταξιάρχης δήλωσε τα εξής:

 "Στη σύγχρονη θεώρηση παροχών υγείας, ο Ασθενής παραμένει στην κορυφή ενός τριγώνου που προσδιορίζεται επίσης από την εξέλιξη της Επιστήμης και τις Εθνικές πολιτικές.

Όμως το κέντρο βάρους αυτού του τριγώνου παραμένει πάντοτε ο τρόπος με τον οποίο ο ασθενής συμμετέχει, αντιδρά, ενεργεί και συμμορφώνεται στις συστάσεις και τις υποδείξεις που του έχουν δοθεί από τον Επαγγελματία Υγείας.

Η σύγχρονη και καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία έρχεται να οριοθετήσει και να θωρακίσει αυτή τη σχέση ανάμεσα στον ασθενή και τον Επαγγελματία Υγείας, με μια σειρά καθοριστικών παραμέτρων: υψηλή θεραπευτική ανταπόκριση, μειωμένη θνησιμότητα, επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης, βελτίωση της ποιότητας ζωής, αποτελεσματική πρόληψη. Όλα τα παραπάνω στο πλαίσιο μιας ενισχυμένης συμμόρφωσης και τεκμηριωμένης ασφάλειας.

Δεν παραγνωρίζονται κάποιοι σημαντικοί επιπλέον παράγοντες απόφασης, κυρίως οικονομικοί. Η μείωση ημερών νοσηλείας και η αύξηση της παραγωγικότητας, ακόμη και η πλήρης ίαση σε κάποιες περιπτώσεις, οδηγούν σε ένα μετασχηματισμό που μόνο η καινοτομία εγγυάται.

Με τη συμβολή της τεχνολογίας και εξειδικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης, οι ασθενείς και οι θεράποντες μπορούν να προσδοκούν σε ακόμη καλύτερη συμμόρφωση.

Στις οξείες γωνίες του αντίστοιχου ελληνικού τρίγωνου παροχών υγείας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η συμβολή και οι λύσεις που η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία παρέχει είναι πιο αναγκαίες παρά ποτέ. Η καλύτερη συμμόρφωση του Έλληνα ασθενή επιτυγχάνεται με γενναίες μακροπρόθεσμες επιλογές, που δεν έχουν καχεκτικό και πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για λάθος πολιτικές που επικεντρώνονται στο κόστος και όχι στην αξία".