ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Νέο Γραμμικό Επιταχυντή απέκτησε το νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας»

Νέο Γραμμικό Επιταχυντή απέκτησε το νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας»

Ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής, δωρεά των κ.κ. Κωνσταντίνου, Παναγιώτη, Γεώργιου Αγγελόπουλου, στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», αποτελεί ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και την ανακούφιση περισσοτέρων ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, εξυπηρετούνται 60 περιστατικά ανά ημέρα και ο χρόνος αναμονής έχει πλέον μειωθεί από τους επτά μήνες στους τρεις.

 

«Ο Άγιος Σάββας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα ογκολογικά νοσοκομεία της Ευρώπης και όχι μόνο», δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ- Διοικητής Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Γεώργιος Δενδραμής ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό και ιδιαιτέρως την οικογένεια Αγγελόπουλου.

 

«Το συγκεκριμένο μηχάνημα έφερε την παρεχόμενη από το Νοσοκομείο μας ακτινοθεραπεία 15 χρόνια μπροστά», σχολίασε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, Χαράλαμπος Ζαμπάτης και επεσήμανε ότι νέος Γραμμικός Επιταχυντής επιτρέπει την προηγμένη ακτινοθεραπεία με όλες τις σύγχρονες  μορφές, δηλαδή μπορεί κανείς να προσφέρει ομοιόμορφη δόση ακτινοβολίας στους ιστούς που πάσχουν προστατεύοντας παράλληλα  τα ευαίσθητα  όργανα, ελέγχοντας κάθε μέρα με απεικόνιση την ακρίβεια της θεραπείας.

 

Η οικογένεια Αγγελόπουλου έχει μακρά σχέση προσφοράς στο νοσοκομείο ο Άγιος Σάββας, καθώς η πρώτη δωρεά πραγματοποιήθηκε από τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Δημήτριο Αγγελόπουλο, οι οποίοι, το 1976, προσέφεραν στο νοσοκομείο ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας BHTATΡON 45, ένα από τα 14 που υπήρχαν τότε στον κόσμο, στη μνήμη του αδελφού τους Ιωάννη. Το εν λόγω μηχάνημα είχε προσφέρει θεραπεία σε περισσότερους από 300.000 ασθενείς. Η δεύτερη προσφορά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου προς το νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε το 2000, με τη δωρεά δύο σύγχρονων για την εποχή τους επιταχυντών MEVATRON M6 και MEVATRON PRIMUS.