ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Άμεσα η λειτουργία τριών ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη

Άμεσα η λειτουργία τριών ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη

Με την ολοκλήρωση του εξοπλισμού τους, έτοιμες είναι πλέον να λειτουργήσουν οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, κάτι που πιθανότατα να γίνει έως το τέλος Δεκεμβρίου.

 Αντίθετα, η λειτουργία των ΤΟΜΥ στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, θα καθυστερήσει καθώς αναζητούνται ακόμα οι χώροι στέγασης των δομών.

 Οι τρεις πρώτες ΤΟΜΥ της Δ. Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσουν άμεσα, βρίσκονται στη Νικόπολη (Γενναδίου και Κωλέττη) του Δήμου Παύλου Μελά, στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμπελοκήπων (με ξεχωριστή είσοδο) και στον Εύοσμο σε κτίριο όπου στεγάζεται το οδοντοπροσθετικό της 3ης ΥΠΕ. Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερις ΤΟΜΥ, στο Δήμο Ευόσμου- Κορδελιού οκτώ και εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά εκτός από την ΤΟΜΥ στη Νικόπολη θα λειτουργήσουν άλλες τρεις: στη Ευκαρπία (εντός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου, Εθνικής Αντιστάσεως 24), το κτίριο του Κοινωνικού Ιατρείου Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης και στη Σταυρούπολη, στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.