ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Στη δημιουργία νέου δυναμικού φαρμακευτικού ομίλου μέσω εξαγορών αποσκοπεί το νέο σχήμα που εξαγόρασε τη Pharmathen ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Στη δημιουργία νέου δυναμικού φαρμακευτικού ομίλου μέσω εξαγορών αποσκοπεί το νέο σχήμα που εξαγόρασε τη Pharmathen ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Η ανακοίνωση της Pharmathen ότι πουλά την Pharmathen Hellas Sa σε επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο, και με τη συμμετοχή των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος που πωλείται, δημιουργεί θετικούς συνειρμούς στην αγορά. Αυτό, διότι το νέο αυτό σχήμα διαθέτει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες και προφανώς έχει σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του με προσοχή.  

Από τη συμφωνία αυτή σύμφωνα με πληροφορίες του Dailypharmanews.gr θα προκύψει συγχώνευση της Innovis Health ιδιοκτησίας Βασιλόπουλων με την εξαγορασθείσα Pharmathen Hellas, με τη νέα εταιρεία που θα προκύψει να συνεχίζει μεν τις υπάρχουσες εργασίες εντός της ελληνικής αγοράς αλλά παράλληλα να «τρέχει» και ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο, που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εξαγορές μέσα στο 2018, εντός και εκτός Ελλάδος, με σκοπό τη δημιουργία ενός δυναμικού hub στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι επίσης αντιληπτό ότι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα, έχουν σημαντική ρευστότητα που τους επιτρέπει σημαντικές κινήσεις ουσίας, στην προσπάθεια τους να μεγαλώσουν τη νέα εταιρεία και να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα. Είδωμεν!