ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Άλλο πυροσβέστες, άλλο...γιατροί του ΕΣΥ!

Άλλο πυροσβέστες, άλλο...γιατροί του ΕΣΥ!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα, χθες, μεταξύ γιατρών του ΕΣΥ και διοικητικών στελεχών των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, ευθύς μόλις κατέστη γνωστή η θετική απάντηση των στελεχών του κουαρτέτου για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών!

Οι γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένουν την ολοκλήρωση των κρίσεων οι οποίες τους αφορούν, ρωτούσαν ευλόγως και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν αυτή η θετική απάντηση του κουαρτέτου μπορεί να ξεμπλοκάρει επίσης τις δικές τους κρίσεις στο ΕΣΥ της χώρας μας.

Οι έγκυρες πληροφορίες μας, όμως, λένε ότι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει ενημερώσει αρμοδίως και εγκαίρως ότι "τις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ δεν τις μπλοκάρουν οι θεσμοί, αλλά η παροιμιώδης και δαιδαλώδης ελληνική γραφειοκρατία, η οποία έχει όλα τα  χαρακτηριστικά της λερναίας ύδρας! Έτσι, δεν έχει συνεπαγόμενες επιπτώσεις στο ΕΣΥ το θέμα με τους συμβασιούχους πυροσβέστες"...

 

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης διαμαρτύρεται εντόνως και με νόημα το τελευταίο χρονικό διάστημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το ίδιο το ΑΣΕΠ, για το γεγονός ότι "για το μόνιμο προσωπικό της τελευταίας προκήρυξης, για 1.666 άτομα, και μίας μικρότερης, για 257 άτομα, έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα από τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Μάιο, αλλά τα οριστικά αποτελέσματα αφορούν... μόνον την κατηγορία ΤΕ, και αυτά εξεδόθησαν μόλις... προχθές!".