ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Για «Ρύθμιση της Σφαλιάρας» στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μιλά ο πρόεδρος του ΦΣ Αττικής Κώστας Λουράντος

Για «Ρύθμιση της Σφαλιάρας» στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μιλά ο πρόεδρος του ΦΣ Αττικής Κώστας Λουράντος

Την έντονη αντίδρασή του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και τέως προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου προκάλεσε ως ένα σημείο, η προσπάθεια ρύθμισης του εντελώς αποδιοργανωμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, που ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο  την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

 

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ο κ. Τζανακόπουλος είχε πει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφορικά με την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς ότι «θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, το υποχρεωτικό ελάχιστο ωράριο λειτουργίας φαρμακείου καθώς και η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των φαρμακείων σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις», αφήνοντας ωστόσο σε εκκρεμότητα το φλέγον ζήτημα της θέσπισης ενός ανώτατου ορίου λειτουργίας των φαρμακείων το οποίο επιθυμούσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Λουράντος λοιπόν με ανάρτησή του στο Χρονολόγιό του στο facebook κάνει λόγο για «…Ρύθμιση της πλάκας ή της… σφαλιάρας!!!».

Στο κείμενο που ακολουθεί εξηγεί το γιατί λέγοντας ότι είναι «Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την … «ρύθμιση» του ωραρίου:

Υποχρεωτικό μίνιμουμ εργασίας (!) αντί για μάξιμουμ και προστασία της διεύρυνσης με υποχρεωτική ένταξη όλων στις εφημερίες!!!

Αυτή και μόνο η τροποποίηση ωραρίου που περνά όπως λέγεται εντός ολίγου, αποτελεί καραμπινάτη παρανομία απίστευτη παράνοια και στήριξη των λίγων και ισχυρών εντός και εκτός κλάδου, που επιβουλεύονται να .... «φάνε» τους άλλους!!!.

Παράλληλα αυτή η … «ρύθμιση» είναι αντίθετη και με την έννοια της εφημερίας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτή υφίσταται ΜΟΝΟ όταν τα φαρμακεία είναι ΟΛΑ υποχρεωτικά κλειστά και ΟΧΙ όταν είναι ανοιχτά... Με άλλα λόγια, πώς μπορείς να υποχρεώσεις οποιονδήποτε να εφημερεύει, όταν πιο πέρα και ίσως σε πιο εμπορικό σημείο, ο ... διευρυμένος εισπράττει το φιλέτο της εφημερίας; Ελπίζω αυτό να είναι ... φάρσα!!! Διότι διαφορετικά δεν θα βρουν ούτε διανυκτερεύον φαρμακείο ανοιχτό στην Αττική!».

Στη συνέχεια στρέφεται κατά της νυν διοίκησης του ΠΦΣ: «Δεν με εκπλήσσει πάντως η ... σιγή των κάποτε λαλίστατων και «επαναστατικών» ιστολογίων του κλάδου, ούτε αυτό με ενοχλεί! Γιατί γνωρίζω ότι τα πάντα στην ζωή εξαγοράζονται με διάφορους τρόπους...

Ακόμα και οι ... «αριστερές Κυβερνήσεις» με δήθεν ή χωρίς!!!».

Πάντως το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, παρά το γεγονός ότι ήταν πάντα μέσα στα θέματα που συζητούνταν στις επαφές του κ. Λουράντου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και είχε πάρει την υπόσχεση ακόμη και πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρεθεί λύση –ήταν άλλωστε ένας από τους περίφημους 11 φακέλους των προς διευθέτηση θεμάτων του κλάδου - έπαιρνε διαβεβαιώσεις για τη ρύθμισή του χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αντίκρισμα.