ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Σισμανόγλειο» Αθήνας: Μία ΕΔΕ...as usual!

«Σισμανόγλειο» Αθήνας: Μία ΕΔΕ...as usual!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για κάποιο συμβάν σε νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας μας, κάτι αρκετά σοβαρό έχει υποπέσει στην αντίληψή της.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ποιος είναι εκείνος ο οποίος διενεργεί την κατεπείγουσα ΕΔΕ, από τη στιγμή κατά την οποία το εν λόγω συμβάν έχει ενδεχομένως λάβει χώρα και εξαιτίας αβελτηρίας την οποίαν έχει επιδείξει η ίδια η διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου του ΕΣΥ της χώρας μας.

Έτσι, δεν θα πρέπει να αναμένουμε πολλά από την κατεπείγουσα ΕΔΕ, η οποία διενεργείται  στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σισμανόγλειο» από τη διοίκηση του ιδρύματος, μετά από σχετική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή καταγγελία συνεργάτιδας του πολιτικού γραφείου του τελευταίου, σύμφωνα με την οποία μόλις διαμαρτυρήθηκε βρέθηκαν, ως δια… μαγείας, και καθαρά σεντόνια και καθαρές μαξιλαροθήκες στο νοσοκομείο!

Βεβαίως, κατά του διοικητή του «Σισμανόγλειου», αλλά και κατά του Παύλου Πολάκη έχει εκδοθεί μία «σκληρή» ανακοίνωση από το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ανακοίνωση η οποία, όμως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν μας κάνει περισσότερο σοφούς για τα επίμαχα γεγονότα στο ίδρυμα…