ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Κώστας Μπαργιώτας: Άπραγο το υπουργείο Υγείας...

Κώστας Μπαργιώτας: Άπραγο το υπουργείο Υγείας...

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ) – ΕΣΥ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «απραξία της κυβέρνησης όσον αφορά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της Υγείας» και επεσήμανε τα εξής:

 

«Από το 2015 μέχρι το 2017, η κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι υποχρεωμένη ουσιαστικά να εφαρμόσει αυτά που κατήγγελλε και κατακεραύνωνε σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι ο ΕΟΠΥΥ είτε η εφαρμογή του ΠΕΔΥ, για τα οποία η κυβέρνηση έχει δηλώσει πολλαπλώς στο παρελθόν την αντίθεσή της. Έτσι, λοιπόν, αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό για το 2015-2017 είναι η απουσία μεταρρυθμίσεων, η ακινησία και η απραξία σε σχέση με τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν. Είμαστε λοιπόν σε μια κατάσταση στασιμότητας. Ο αντίκτυπος από αυτή την απραξία θα είναι σοβαρός. Είναι πολύ σημαντικές οι αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έχουν γίνει και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε το αρνητικό τους αντίκτυπο».

 

Κλείνοντας, ο Κώστας Μπαργιώτας τόνισε ακόμη:

 

«Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που άρχισαν μέσα στην κρίση, η σταδιακή μετατροπή των υπηρεσιών υγείας σε ένα ενιαίο, σύγχρονο, σύστημα υγείας σαν αυτά που έχουν σήμερα στην Ευρώπη και τα οποία ενοποιούν όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης, όλα τα δυνατά ιατρεία και όλες τις προσφερόμενες δυνατότητες από την πλευρά των επαγγελματιών υγείας είναι μονόδρομος. Χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται επενδύσεις και χρειάζεται επενδύσεις και σε ανθρώπινους πόρους».