ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σοβαρές κατηγορίες κατά Ξανθού - Πολάκη από τον Ιάσονα Φωτήλα!

Σοβαρές κατηγορίες κατά Ξανθού - Πολάκη από τον Ιάσονα Φωτήλα!

Για τον προϋπολογισμό οδυνηρών μέτρων κατά της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μίλησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

 

Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε στις περικοπές που κάνει σε όλους και όλα η κυβέρνηση, στην εισφοροεισπρακτική πολιτική της, καθώς και στη μειωμένη ανάπτυξη που έφερε αυτή στη χώρα. Αντίθετα, ανέφερε ο ίδιος, η Νέα Δημοκρατία προτείνει στοχευμένες αλλαγές σε οικονομία, επιχειρηματικότητα, υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ολοκληρώνοντας, ο Ιάσονας Φωτήλας μίλησε για το «πραγματικό σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αφορά τα αντιδραστήρια για τον HIV/AIDS. Με εισήγηση της συζύγου του κ. Φλαμπουράρη ματαιώθηκε το 2015 καθόλα νόμιμος, σχεδόν ολοκληρωμένος, ανοιχτός, διεθνής διαγωνισμός. Και όχι μόνο δεν προκηρύχτηκε νέος, όπως ζητούσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ παρέλαβε αντιδραστήρια, χωρίς να τα πληρώσει, από τη… SIEMENS! Δηλαδή έκανε στην εν λόγω εταιρεία μια έμμεση ‘απευθείας ανάθεση’, ενώ η ίδια εταιρεία έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!».