ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Νοσοκομείο Λαμίας ώρα μηδέν. Γιατροί λιποθυμούν από τις συνεχείς εφημερεύσεις, ασθενείς εξοργίζονται από τις ελλείψεις...

Νοσοκομείο Λαμίας ώρα μηδέν. Γιατροί λιποθυμούν από τις συνεχείς εφημερεύσεις, ασθενείς εξοργίζονται από τις ελλείψεις...

Η είδηση σοκάρει! Ή μήπως όχι;

Ίσως συνηθίσαμε πια στην ιδέα ότι το ΕΣΥ καταρρέει, ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υπερβαίνουν των δυνάμεων τους και άρα είναι στο φάσμα του burn out, (βλέπε επαγγελματική εξουθένωση) και ότι κανείς πραγματικά δεν νοιάζεται ούτε γνωρίζει με ποιον τρόπο θα ανατραπεί αυτή η καταστροφική πορεία. 

Πάντως κάποιοι εξ ημών επιλέγουμε ακόμα να σοκαριζόμαστε, να αγχωνόμαστε, να εξοργιζόμαστε και τελικά να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. 

 

Στο Νοσοκομείο Λαμίας, ασθενείς περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν καθώς δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ενώ οι εφημερίες διεξάγονται σε πολλά τμήματα χωρίς επαρκές προσωπικό... Το Νοσοκομείο υπολειτουργεί εδώ και μήνες, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, που φτάνουν το 50% αλλά κατά καιρούς και λόγω άλλων προβλημάτων.

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων έχει μπει ήδη στο δεύτερο χρόνο, με τρία μόλις άτομα να πρέπει να σηκώσουν το βάρος τακτικών και έκτακτων περιστατικών. Και όταν τα δύο από τα τρία έλειψαν λόγω προβλημάτων υγείας, η μία λιποθύμησε από τις συνεχείς εφημερεύσεις! 

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως οι αναγκαστικές εφημερίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις (τα «εντέλλεσθε» που καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί) μπορεί να λειτούργησαν, αλλά και οι «υπάλληλοι»  έχουν όρια…

Κατέρρευσε

Η αναισθησιολόγος, που είχε μείνει μόνη της λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δύο συναδέλφων της, μετά από τρία 24ωρα υπηρεσίας κατέρρευσε και έτσι είχαμε εκ νέου αναβολές σε χειρουργεία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα λύση.

Στην τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), ο διοικητής του Νοσοκομείου είχε μόνο να κάνει διαπιστώσεις ότι δηλαδή φταίνε οι άλλοι και συγκεκριμένα η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

Ογκολογική κλινική

Πρόσφατο άλλο παράδειγμα της υπολειτουργίας του νοσοκομείου, αποτελεί η Ογκολογική κλινική που μόνο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος, βρήκε προσωρινή λύση καθώς μία φορά την εβδομάδα και για δύο μήνες πηγαίνει ογκολόγος από το Βόλο.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης τα είπε έξω από τα δόντια

 

Τριτοκοσμικές συνθήκες κατήγγειλε στο νοσοκομείο Λαμίας ο νέος πρόεδρος της οικείας  Ένωσης Γιατρών, Βασίλης Κυριακάκης... Κλειστά χειρουργεία, γιατροί που λιποθυμούν από υπερκόπωση, ανυπεράσπιστοι στην οργή ασθενών στα επείγοντα και μια διοίκηση σε κενό επικοινωνίας.

Ο Βασίλης Κυριακάκης επανεξελέγη πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας μετά από 20 χρόνια και έπειτα από την θητεία του στο Κοινοβούλιο και όσα ακολούθησαν της μνημονιακής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για τους συναδέλφους του, που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας.

Παρακολουθήστε τις καταγγελίες που έγιναν στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: 

http://www.dailymotion.com/video/x6cr6ax

 

 

Μ.Τ.