ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δέσμευση Πολάκη για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Δυτ. Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Δέσμευση Πολάκη για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Δυτ. Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Συνάντηση και συζήτηση για θέματα που αφορούν το συνολικό σχεδιασμό της πρωτοβάθμιας υγείας των περιοχών της Δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Ο. Ιορδανίδου, την υποδιοικήτρια του Γ.Ν Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Χ. Αργυρώ, και τους δημάρχους  Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπα , Αγίας Βαρβάρας, Γ. Καπλάνη, και Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκο, καθώς και το Γ. Μακρύνο, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το συνολικό σχεδιασμό πρωτοβάθμιας υγείας των περιοχών της Δυτικής Αθήνας, από την πλευρά του ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε:

Πρώτον, για την ανακατασκευή της σκεπής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας μετά την νομιμοποίηση των κτηρίων η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα διευθετηθεί εντός του επόμενου διαστήματος.

Δεύτερον, για την επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής με στόχο την αποσυμφόρηση του Γ. Ν Νίκαιας και του Αττικού και

Τρίτον, για τη σύσταση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στη χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας.