ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Οπτικοί-Οπτομέτρες λένε όχι στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Οπτικοί-Οπτομέτρες λένε όχι στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Απάντηση στην ΥΑ που δημοσιεύτηκε εχτές στο DailyPharmaNews, δίνει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών Ελλάδος (ΠΕΟΟ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ σε οπτικά είδη, για το 2018 στα 50εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα εγκρίνονται οι πρώτες συμβάσεις Οργανισμού με καταστήματα οπτικών ειδών για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στους δικαιούχους.

Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετους τους οπτικούς της χώρας, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά τους.

 

Απαντώντας στα δημοσιεύματα το ΔΣ της ΠΕΟΟ, με ανακοίνωση του τονίζει τα ακόλουθα:

 

 

Κύριοι,

Σχετικά με το από 21/2/2018 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, που αφορά τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ οπτικά καταστήματα, προκειμένου για την ορθή ενημέρωση των ασφαλισμένων – καταναλωτών, σας επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει γνωστοποιήσει επισήμως, ως έχει υποχρέωση, ποιά οπτικά καταστήματα ανά περιοχή έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό, αλλά αρκέστηκε σε μια παντελώς αόριστη και αμφισβητούμενη ως προς την ακρίβειά της ανακοίνωση, η οποία όχι μόνο δεν πληροφορεί το κοινό, αλλά μάλλον σκοπίμως δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.
  2. Οι Οπτικοί – οπτομέτρες της χώρας έχουν πρόταση που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και επαναλαμβάνουν την πλήρη αντίθεσή τους με την προτεινόμενη από τον Οργανισμό λεόντειο σύμβαση συνεργασίας.
  3. Η ενημέρωση που η ΠΕΟΟ έχει από τους συναδέλφους είναι παντελώς αντίθετη από την εμφανιζόμενη από τον ΕΟΠΥΥ πραγματικότητα.

 

Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση της θέσης μας, ώστε να ενημερωθούν ορθά οι πολίτες.

 

Με τιμή,

Για το ΔΣ της ΠΕΟΟ