NEA

Με μαντινάδα απάντησε στη ΝΔ ο Παύλος Πολάκης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Με μαντινάδα απάντησε στη ΝΔ ο Παύλος Πολάκης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Με μία μαντινάδα έκλεισε την ομιλία του στη χτεσινή συζήτηση στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου (πρόταση που τελικά απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής).

Σε δήλωσή του ο κ. Πολάκης αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή, μίλησε για σόου της ΝΔ, το οποίο όμως κατέπεσε γρήγορα, απέδωσε την αιτία της πρότασης της αντιπολίτευσης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στο σημαντικό έργο που γίνεται στο υπουργείο, ενώ -μέσα από έναν καταιγισμό από «εμείς»- περιέγραψε τα πεπραγμένα της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι: «Ευτυχώς, για εμάς και, δυστυχώς, για εσάς δε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι γιατί εμείς είμαστε από άλλο υλικό και δε χρωστάμε σε κανέναν». Απαραίτητο συμπλήρωμα της δήλωσής του μία σύντομη, ευχάριστη και … διδακτική μαντινάδα.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη για τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή:

 

«Σήμερα, η ΝΔ, προσπαθώντας να μετριάσει τις πολιτικές αλλά και ποινικές της ευθύνες στο σκάνδαλο Novartis, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ένα σόου στην Ελληνική Βουλή...το οποίο, όμως, κατέπεσε γρήγορα.
Όπως ανέφερα και στη σημερινή μου ομιλία, η ΝΔ δε μας καταγγέλλει για κάποιο δήθεν σκάνδαλο αλλά γιατί εμείς είμαστε αυτοί που καθαρίσαμε και καθαρίζουμε το τοπίο και γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα ξαναστήνουμε στο ΕΣΥ στα πόδια του χωρίς φίλους, χωρίς ιδιώτες, χωρίς μίζες. Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα καταφέραμε τα νοσοκομεία από έλλειμα να εμφανίζουν πρώτη φορά πλεονασματικά ταμεία, γιατί εμείς εντάξαμε στο σύστημα 13.500 νέο προσωπικό, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων, γιατί εμείς εντάξαμε 2.500.000 ανασφάλιστους στο σύστημα, γιατί εμείς ανοίξαμε το νοσοκομείο Θήρας σπάζοντας συμφέροντα και μπίζνες, γιατί εμείς καθαρίσαμε τον ΕΟΠΥΥ, γιατί εμείς εντάξαμε στο σύστημα πάνω από 250 νέα ασθενοφόρα, γιατί εμείς διαθέσαμε πόρους για την πληρωμή γιατρών και προσωπικού, γιατί εμείς φέραμε το διαγωνισμό για το ορολογικό αίμα και γλιτώσαμε 20 εκατομμύρια για το ελληνικό δημόσιο, γιατί εμείς επανακαθορίσαμε δίκαια το Clawback, γιατί εμείς ρίξαμε 40 εκατομμύρια για ανάπτυξη στα νοσοκομεία, γιατί εμείς ανοίξαμε 40 νέες ΤΟΜΥ και ξαναστήνουμε την πρωτοβάθμια υγεία στα πόδια της, γιατί εμείς, τέλος, κόψαμε το πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ της μίζας και της διαφθοράς.

Ευτυχώς, για εμάς και, δυστυχώς, για εσάς δε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι γιατί εμείς είμαστε από άλλο υλικό και δε χρωστάμε σε κανέναν. Γι’ αυτό, και σας αφιέρωσα τη μαντινάδα αυτή:

Δε θέλω δανεικά φτερά,

πετώ με τα δικά μου, 

γι’ αυτό πολλοί ζηλεύουνε

με το πέταγμα μου».