ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κ. Λουράντος: To Hellas PHARM 2018 πεδίο ειλικρινούς διαλόγου και ελεύθερης σκέψης για τα προβλήματα των φαρμακοποιών

Κ. Λουράντος: To Hellas PHARM 2018 πεδίο ειλικρινούς διαλόγου και ελεύθερης σκέψης για τα προβλήματα των φαρμακοποιών

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Κάλεσμα των φαρμακοποιών να συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου-έκθεσης Hellas PHARM (www.hellaspharm.gr), που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Helexpo Maroussi.απευθύνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος θεωρώντας ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει πεδίο ειλικρινούς διαλόγου και ελεύθερης σκέψης ώστε να συμβάλλει σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που αποτελεί, όπως υποστηρίζει τον μοναδικό τρόπο για να αντιμετωπιστούν τα πολλά μέτωπα που έχει ανοικτά ο κλάδος.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου φιλοδοξούν να το πετύχουν αυτό μέσα από ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής, διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της υγείας και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, αλλά και τη συμμετοχή φαρμακοποιών-συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από το μήνυμα του κ. Λουράντου φιλοδοξία τους είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των νέων φαρμακοποιών: «Ζούμε σε ένα περιβάλλον που μεταλλάσσεται και εμφανίζει καινοτόμους δράσεις και ιδέες, οι οποίες πολλές φορές και δυσνόητες είναι και μη αφομοιώσιμες. Σε αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή είναι απαραίτητη η παρουσία των νέων κυρίως συναδέλφων, οι οποίοι οραματίζονται ένα μέλλον τελείως διαφορετικό από αυτό που τους παρουσιάζεται. Ένα μέλλον που τους ανήκει και που όπως είναι τα πράγματα σήμερα, φαίνεται πως δεν τους επιτρέπεται να διαχειριστούν με επιτυχία».

Το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, εναρμονισμένα με τις ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης του σύγχρονου φαρμακοποιού. Μεταξύ των θεμάτων που θα ακουσθούν στο Συνέδριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αφορούν τα παρακάτω:

  • «Εξελίξεις και τάσεις στην Ευρώπη για τα φαρμακεία»

Με τη συμμετοχή ευρωπαίων φαρμακοποιών, όπως ο κ. Jan Smits, Pharm. D., SelfCare Factory, και η κυρία Sonia Ruiz, representative of General Pharmaceutical Council of Spain, καθώς και του φαρμακοποιού Ηλία Χαλιγιάννη, μέλους Δ.Σ. του ΠΦΣ, θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη για τα φαρμακεία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, γενικός διευθυντής Galenica, ενώ την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

  • «Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς»

Ποιες οι προτεινόμενες επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον; Τι θα πρέπει να προσέχουν και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν, για την ανάπτυξη του φαρμακείου τους, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσουν να δώσουν οι κ.κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, γενικός διευθυντής του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ.Κ., Ανδρέας Σοφιανόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας, Γιάννης Παπαδόπουλος, οικονομολόγος υγείας, και Παναγιώτης Φράγκος, φαρμακοποιός. Το στρογγυλό τραπέζι θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Μήτρικας.

  • «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας»

Θέματα όπως ο εμβολιασμός των ενηλίκων και ο ρόλος του φαρμακείου κοινότητας, η φαρμακοεπιδημιολογία του εμβολίου του HPV και ο ρόλος του φαρμακείου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η φαρμακοεπιδημιολογία στην εργαστηριακή πρακτική και η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της διαχείρισης και της συμμόρφωσης στη φαρμακοθεραπεία, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι. Τον συντονισμό έχουν οι κ.κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, καθηγητής Ιατρικής  ΔΠΘ, και Αναστάσιος Τερζής, φαρμακοποιός, MSc, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου.

  • «1η Πανελλήνια συνάντηση εργασίας των υπαλλήλων των Διανεμητικών Λογαριασμών των Φαρμακευτικών Συλλόγων»

Σκοπός αυτής της συνάντησης εργασίας είναι να γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και να τεθούν βασικά ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση, που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία των φαρμακευτικών συλλόγων και των διανεμητικών λογαριασμών.

Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων και οι υπάλληλοι των Διανεμητικών Λογαριασμών.

 

Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς

 

Ακόμα, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωσή τους πέρσι και την ανάδειξή τους σε «θεσμό», θα πραγματοποιηθούν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2018, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.

 

Άλλες εκδηλώσεις

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Hellas PHARM, θα πραγματοποιηθούν:

  • H εκδήλωση των Φαρμακοποιών του Κόσμου «20 χρόνια δράσης και προσφοράς», κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει ο πρόεδρος των ΦτΚ για το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια, θα γίνει παρουσίαση ενός video από τη δράση τους και βραβεύσεις φορέων και ανθρώπων που στάθηκαν αρωγοί στο έργο των ΦτΚ.
  • Η 5η Ημερίδα της ΕΕΟΦ «διά χειρός φαρμακοποιού», η οποία στο α’ μέρος περιλαμβάνει τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής, καθώς και του προέδρου της ΕΕΟΙ, και στο β’ μέρος Εργαστήριο Πρακτικής, όπου θα παρασκευαστούν γαληνικά σκευάσματα.
  • Η παρουσίαση του βιβλίου «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η πρώτη και μοναδική έκδοση για τη ρεαλιστική εφαρμογή της σύγχρονης φαρμακευτικής φροντίδας στο φαρμακείο», των κ.κ. Μανώλη. Μιτάκη, Πέτρου Κασαρτζιάν και Νικόλαου Βελτρά.
  • Αφιέρωμα στη Θράκη, με μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και χορευτικό από τον Σύλλογο Θρακιωτών Ανατολικής Αττικής.

Τέλος, στο εκθεσιακό τμήμα του Hellas PHARM συμμετέχουν εταιρείες, με φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, OTCs, εξοπλισμούς και υπηρεσίες φαρμακείου κ.λπ.

To DailyPharmaNews είναι Χορηγός Επικοινωνίας του HellasPHARM 2018.