ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»: Ημερίδα για το ρόλο της ψυχοπαθολογίας στα τροχαία ατυχήματα και τις δημογραφικές επιπτώσεις τους

ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»: Ημερίδα για το ρόλο της ψυχοπαθολογίας στα τροχαία ατυχήματα και τις δημογραφικές επιπτώσεις τους

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί ως φορέας πλήρους ειδίκευσης στην ψυχιατρική, διοργανώνει, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, από τις 9:00 έως τις 15:00, επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας & οι δημογραφικές επιπτώσεις τους».

Όπως αναφέρει ο Δρ Γεώργιος Μουσσάς, Επίκ. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στόχος της επιστημονικής ημερίδας είναι η ανάδειξη της μεγάλης διάστασης του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και η σύνδεσή του με το εξίσου σοβαρό δημογραφικό ζήτημα. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η σύνδεση των παραπάνω θεμάτων με την ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία, σε μια προσπάθεια σφαιρικής προσέγγισης μιας πολύπλοκης πραγματικότητας.

Ως εισηγητές στην ημερίδα αυτή -εκτός των στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα και ψυχιάτρων από τη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που διαθέτουν μακρά κλινική πείρα- έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ειδικοί από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι κ.κ. Νίκος Χριστοδουλάκης (Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - τ. Υπουργός), Νίκος Λοΐζος (Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Paris I – Sorbonne) και Πέτρος Τατσόπουλος (Συγγραφέας - τ. Βουλευτής).

Η επιστημονική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» (Μεσογείων 152, Αθήνα), έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ με το πέρας της θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερα για το πρόγραμμα της ημερίδας, μπορείτε να δείτε εδώ.