ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δέκα σημαντικοί στόχοι για το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι τέλος Ιουνίου

Δέκα σημαντικοί στόχοι για το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι τέλος Ιουνίου

Την επίτευξη 10 σημαντικών έργων στοχεύει να ολοκληρώσει το επόμενο τρίμηνο η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Μεταξύ αυτών είναι οι νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, η παραλαβή νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η ολοκλήρωση εκπαίδευσης των επεμβατικών καρδιολόγων για την τοποθέτηση βηματοδοτών, η έναρξη παιδοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.

Στο  πλαίσιο του σχεδιασμού δράσης και της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση για τη στοχοθεσία που έχει τεθεί από την πλευρά της μέχρι τέλη Ιουνίου 2018.

Ειδικότερα, η επίτευξη 10 μεγάλων στόχων για το επόμενο 3μηνο αποτελούν για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας το πρόσταγμα της καθημερινής και εντεινόμενης προσπάθειας. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μέρα. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο Διοικητής Γ.Ν Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος.

Οι δέκα (10) μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί μέχρι τέλη Ιουνίου

1ος  Ολοκλήρωση των προσλήψεων 12 μόνιμων ιατρών: 9 ιατρών διαφορών ειδικοτήτων για τα ΤΕΠ, 1 παθολόγος-ογκολόγος για την νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας, 1 Ψυχίατρος και 1 Παιδο-ψυχίατρος για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

2ος Πρόσληψη ακόμη 5 επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

3ος Προσλήψεις μέσω ατομικών συμβάσεων 4 ατόμων για το τμήμα των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων

4ος Παραλαβή του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπ. 980.000€ μέσω του ΠΔΕ 2017. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός και μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει γίνει η παραλαβή των:

 1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
 2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD
 3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
 4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
 5. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED
 6. Τομογράφος οπτικής συνοχής OCT, τμχ 1
 7. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
 8. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

5ος  Ολοκλήρωση του διαγωνισμού και παραλαβή νέου ψηφιακού ακτινολογικού, προϋπ. 280.000€ μέσω του αποθεματικού του Υπουργείου Υγείας. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

6ος Ολοκλήρωση του  διαγωνισμού νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπ. 520.000€ μέσω του ΠΔΕ 2018 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διακήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται τις επόμενες ημέρες. Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά:

 1. είκοσι (20)μηχανημάτων αιμοκάθαρσης
 2. ενός (1) βρογχοσκοπικού πύργος πλήρης
 3. ενός (1) συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας

7ος  Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των επεμβατικών καρδιολόγων του νοσοκομείου στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών, έτσι ώστε από τα μέσα καλοκαιριού να προσφέρει το Νοσοκομείο και τέτοιου είδους υπηρεσίες.

8ος Έναρξη παιδο-χειρουργικών επεμβάσεων  μέσα από την πλήρωση όλων των οδηγιών και την συνεργασία του παιδοχειρουργού και των αναισθησιολόγων

9ος Ολοκλήρωση του διαγωνισμού και παραλαβή νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπ. 340.000€. Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά:

 1. Ψηφιακό Ακτινογραφικό Συγκρότημα Τύπου Α
 2. Σύστημα Ψηφιοποίησης Ακτινογραφίας
 3. Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Καρδιολογικής Χρήσης
 4. Σύστημα Υπερηχοτομογραφίας Γενικής Χρήσης
 5. Οδοντιατρικό Συγκρότημα Πλήρες τμχ 3

10ος  Ολοκλήρωση κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών παρεμβάσεων στο Κ.Υ. Μελιγαλά ύστερα από την εξουσιοδότηση της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας.