NEA

Απεργία αύριο σε όλη τη χώρα

Απεργία αύριο σε όλη τη χώρα

Μόνο επείγοντα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

 

Σε απεργιακό κλοιό αύριο ολόκληρη η χώρα από την απεργία που έχει εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η απεργία που θα είναι 24ωρη αφορά όλα τα σωματεία εργαζομένων. Έτσι τα νοσοκομεία της χώρας θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών που έχουν φτάσει το 40% και ζητούν αυξήσεις με δεδομένο ότι έχουν δικαιωθεί και από το ΣτΕ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση τους καλούν όλους τους ιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία. Τα βασικά αιτήματα τους είναι:

Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού  εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.                                                                                                                                                     

Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.                                                                                                                                                                      

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανείς συμβασιούχος. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.                                                 

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.                                                          

 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «είμαστε όλοι έρμαια των πρωτογενών πλεονασμάτων. Στην γκιλοτίνα βρίσκονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα, Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Από τη μία οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την υγεία τους αν και πληρώνουν ένα σωρό φόρους και εισφορές λόγω της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
Από την άλλη οι εργαζόμενοι εξουθενωμένοι, λιγοστοί (ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε Κλινική) που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Δουλεύουμε σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες και όμως δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ αν και είναι υποχρέωση του Κράτους, μη αναλογιζόμενοι τι είδους υπηρεσίες μπορούμε να προσφέρουμε 67 ετών!!!»