NEA

Ελλείψεις φαρμάκων και υλικών επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ελλείψεις φαρμάκων και υλικών επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του κ. Άρη Πορτοσάλτε βρέθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει καταγγελία μητέρας στον ΣΚΑΙ, ότι ογκολογικό ραντεβού που έχει κλείσει για το παιδί της εδώ και 3 μήνες στο Νοσοκομείο Παίδων, ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε στις 30 Ιουλίου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. «Λείπουν φάρμακα για σοβαρές παθήσεις» τόνισε ο δημοσιογράφος «ακόμη και σε ιδιωτικά νοσοκομεία».

Στο σχόλιο του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Και στο δικό μου γραφείο έχουν έρθει καταγγελίες για ελλείψεις φαρμάκων. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει ξεφύγει πάρα πολύ το clawback και άρα οι εταιρείες αισθάνονται ότι δεν κερδίζουν πια χρήματα φέροντας φάρμακα στην Ελλάδα. Παρά τους ασταμάτητους διθυράμβους του κ. Πολάκη για το πόσο καλά πάει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βλέπω από τις καταγγελίες ότι τα πράγματα πάνε πάρα πολύ άσχημα. Προχτές ένας πολύ γνωστός και αριστερός γιατρός από το Νοσοκομείο της Νίκαιας ανέβασε ένα φοβερό περιστατικό. Ότι την ώρα του χειρουργείου με ανοιχτό τον άνθρωπο ψάχνανε υλικά».

«Μήπως μαζί με τον κ. Οικονόμου πρέπει να κάνετε μία εμπεριστατωμένη διερεύνηση του θέματος και να ελέγξετε και την παροχή στοιχείων και πληροφοριών οι οποίες μπορεί να έρχονται από τους συνδικαλιστές;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Εγώ δεν έφερα καταγγελίες συνδικαλιστών» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.