NEA

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια σημαντικής δράσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια σημαντικής δράσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Βραδιά, αφιερωμένη στις δράσεις και το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) για τα 60 χρόνια λειτουργίας της, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Παλλάς.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, κατά το χαιρετισμό του, εξήρε το έργο και την προσφορά της Ε.Α.Ε στον αντικαρκινικό αγώνα, τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο γνήσιου ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και πώς η Εταιρεία βρίσκεται κοντά στο χειμαζόμενο άνθρωπο και συνάνθρωπο.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί όσο πιο συνοπτικά γίνεται, το πολυσχιδές έργο που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, να ανακοινωθούν τα νέα προγράμματα της Εταιρείας και να βραβευθούν οργανώσεις και συμπολίτες που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στον αντικαρκινικό αγώνα.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε., Ευάγγελος Φιλόπουλος, επικέντρωσε την ομιλία του στις προκλήσεις του μέλλοντος και περιέγραψε τις στρατηγικές ανάπτυξης της Ε.Α.Ε για τα επόμενα χρόνια, κάλεσε δε όλους να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα που διεξάγει η Εταιρεία.

 

Ο Αν. Καθ. Αιματολογίας Π. Τσιριγώτης (Μέλος Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Αττικού Νοσοκομείου) αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Ε. με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για την αύξηση του αριθμού των δοτών μυελού των οστών.

 

Εξαιρετική ήταν η εισήγηση της Εριέτας Κούρκουλου – Λάτση, ως Πρόεδρου της Save a Greek Stray (SGS) και συντονίστριας του Προγράμματος Ιαματικής ζωοφιλίας, η οποία περιέγραψε τα σχέδια για τη μελλοντική συνεργασία της SGS με την Ε.Α.Ε., συγκινώντας ιδιαίτερα το κοινό, με την από βάθους ψυχής ομιλία της.

 

Ακολούθησαν Βραβεύσεις με απόδοση τιμητικών πλακετών και μεταλλίων:

  • Στη Βουλή των Ελλήνων (Για τη θεσμική παρουσία της στον αντικαρκινικό αγώνα της χώρας μας)
  • Στις Ένοπλες Δυνάμεις (Για την πολύχρονη στήριξη τους στον αντικαρκινικό αγώνα της χώρας)
  • Στον George Behrakis (Για τη γενναιόδωρη συμβολή του στον αντικαπνιστικό αγώνα της χώρα μας)
  • Στα Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Κ.Η.Ν «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» (Βράβευση των εργαζομένων, για την ανθρωπιά και την εργατικότητα τους στη φροντίδα των καρκινοπαθών της χώρας)
  • Στους Χορηγούς Κινητών Μονάδων Μαστογράφου (Για τη συμβολή στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού παρέλαβαν τιμητική πλακέτα οι: K.Ε.Δ.Ε - ΕΥΡΗΚΑ - AVON COSMETICS HELLAS - ΕΛΠΕΝ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ESSITY)  
  • Στους πρωτεργάτες του Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Εράνου απονεμήθηκαν μετάλλια προσφοράς

 

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και Νατάσα Ράγιου, Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της παράστασης του πρωτοποριακού θεατρικού έργου «Παρ’ όλα αυτά» με πρωταγωνίστριες 9 γυναίκες που έχουν δοκιμαστεί από τη νόσο, που ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους, αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε., για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου.