NEA

Καλημέρα! χαροκαμένη Ελλάδα

Καλημέρα! χαροκαμένη Ελλάδα

Ανείπωτη η τραγωδία σήμερα στην Αττική με τους νεκρούς από τις μεγάλες πυρκαγιές που σάρωσαν χθες ολόκληρες περιοχές να καταμετρώνται ακόμη και οπωσδήποτε να είναι παραπάνω από 60... Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περί τους 160 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι και τα 16 είναι παιδιά ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ώρα 12:45 σήμερα το μεσημέρι που γράφεται αυτό το άρθρο, δεν έχει υπάρξει ούτε μία ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας η οποία να αναφέρει την κατάσταση των τραυματιών ή να εκφράζει έστω τη συμπαράστασή της ηγεσίας στους πληγέντες ή να ενημερώνει για τις ενέργειές της. Από το ρεπορτάζ και την κεντρική κυβέρνηση μαθαίνουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε τους τραυματίες στον "Ευαγγελισμό" ενώ ΙΣΑ, ΠΦΣ και ΦΣΘ έστειλαν δελτία τύπου με τα οποία ενημερώνουν για την έμπρακτη συμπαράσταση γιατρών και φαρμακοποιών.

Ακόμα κι αν η ηγεσία του ΥΥΚΑ θέλει να δείξει με τη στάση της ότι πράττει αντί να μιλάει, μία τέτοια μέρα εθνικής τραγωδίας με ολόκληρες οικογένειες και ολόκληρες γειτονιές ξεκληρισμένες, και μικρά παιδιά όχι μόνο να έχουν καεί αλλά και πνιγεί στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες, περιμέναμε περισσότερη ετοιμότητα, ευαισθησία, κοινωνικά προσανατολισμένη διαχείριση του προβλήματος...

Δεν μας έχουν ανακοινώσει καν αν χρειάζεται αίμα στα νοσοκομεία...

Δεν μας έχουν ενημερώσει επίσημα για τους τραυματίες...

Δεν μας έχουν πει πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο μέσω της ενημέρωσης...

 

Το μόνο δελτίο τύπου που έχουμε λάβει από χθες από την Αριστοτέλους είναι ένα που μας ενημερώνει για την ακύρωση επίσκεψης της ηγεσίας σε δομές υγείας εκτός Αθηνών. Ευχαριστούμε! 

 

Καλημέρα Ελλάδα!

 

Νεότερη ενημέρωση (ώρα 13:15)

Στο "Σισμανόγλειο" προσήλθαν 80 εγκαυματίες. Νοσηλεύονται 25, ενώ βρίσκονται εκεί 4  νεκροί και ένας 1 ασθενής διασωληνωμένος. Στον "Ευαγγελισμό" νοσηλεύονται επίσης 80 τραυματίες, οι 5 διασωληνωμένοι ενώ 11 διακομίστηκαν στο Θριάσιο. Στο ΚΑΤ προσήλθαν 10 τραυματίες και σήμερα  νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι! Τέλος, στο Παίδων  προσήλθαν 24 παιδιά εκ των οποίων το 1 βρέφος 6 μηνών νεκρό. Νοσηλεύονται σήμερα 23  εκ των οποίων το ένα παιδάκι σε σοβαρότερη κατάσταση. Αλλά όλα τα παιδιά είναι εκτός κινδύνου.

Όχι η ενημέρωση δεν είναι από το υπουργείο Υγείας. Είναι από την ΠΟΕΔΗΝ που έστειλε δελτίο τύπου για να συγχαρεί τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους λοιπούς εργαζόμενους στην Υγεία που προσέφεραν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της καταστροφής! Από την Αριστοτέλους, σιωπή ώρα 13:15 σήμερα!

 

Μ.Τ.